Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Samba bug (KDE bug)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jonfr
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1006
Location: Iceland

PostPosted: Mon Oct 10, 2016 3:26 am    Post subject: Samba bug (KDE bug) Reply with quote

I'm dealing with a strange bug in Samba 4.2.11. This bug is like this. The root folder of shares is read only (on remote computers). Any folder below that is read-write. This appears on both Windows XP computer that I have and on samba share on FreeBSD (the FreeBSD is running samba 4.4.3) computer that I have. The strange thing is that this problem appeared after last world update. I don't know if samba was updated at that time or just rebuild. What is even stranger is that if I create a new share on the Windows XP machine I can write into that root folder but not the old ones. The samba shares on the Gentoo Linux machine are working correctly, this is clearly not a configure problem with my samba. This might be a bug in Samba version 4.2.11.

I'm wondering if anyone else has seen this problem after upgrading. I'm not having this issue on the FreeBSD machine with Samba 4.4.3 (when remote computers connect to it, the root folder access works properly, it has no gui so I can't check from it). I'm going to downgrade for now until I get some idea what is going on. Since I can't upgrade (versions above 4.2.11 are hard masked) to Samba 4.4.5 at the moment.

Thanks for any help with this issue.


Last edited by jonfr on Mon Oct 10, 2016 4:07 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
jonfr
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1006
Location: Iceland

PostPosted: Mon Oct 10, 2016 4:06 am    Post subject: Reply with quote

After little looking around I've discovered that this is a bug in KDE handling of the samba protocol, not in samba it self. The using of samba shares works correctly when I use MATE desktop.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum