Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Black screen with nvidia proprietary drivers and KDE...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hhfeuer
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Jul 2005
Posts: 156

PostPosted: Thu Oct 06, 2016 9:54 am    Post subject: Reply with quote

You most likely have an optimus enabled laptop.
Read this for how to config:
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/957814/linux/prime-and-prime-synchronization (thread contains an xorg.conf for >=xserver-1.18.1)
https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA_Optimus (DE specific additions)
Back to top
View user's profile Send private message
marax_faraii
n00b
n00b


Joined: 11 Apr 2016
Posts: 40

PostPosted: Fri Oct 07, 2016 1:54 am    Post subject: Reply with quote

hhfeuer wrote:
You most likely have an optimus enabled laptop.

https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA_Optimus (DE specific additions)


I've been having issues getting my Nvidia card to work but this solved it for me.

/usr/share/sddm/scripts/Xsetup
xrandr --setprovideroutputsource modesetting NVIDIA-0
xrandr --auto

Thank you, hhfeuer

Honestly though, I went back to using my intel as quite frankly it just works way better.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum