Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Pia vpn
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
djdkf343
n00b
n00b


Joined: 28 Jul 2016
Posts: 32

PostPosted: Sat Aug 13, 2016 3:10 pm    Post subject: Pia vpn Reply with quote

Hello there,
Anyone using PIA VPN linux client,it works on Debian/Ubuntu like systems,but have anyone working one on Gentoo?

Problem is it does not start while loading (v62,KDE Plasma 5),dependencies are:

-libappindicator1 (debian) - libappindicator (gentoo)
-libxss (debian) - libXScrnSaver (gentoo)

There is such log file in user directory-.pia_manager_crash.log ,which have such error:

Code:
#<LoadError: cannot load such file -- rubygems/specification>
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems.rb:206:in `try_activate'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:59:in `rescue in require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:35:in `require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/openssl.rb:17:in `<top (required)>'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:36:in `require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:36:in `require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/net/https.rb:22:in `<top (required)>'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:36:in `require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:36:in `require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/pia_manager.rb:3:in `<encoded>'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/pia_manager.rb:2:in `RGLoader_load'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/pia_manager.rb:2:in `<top (required)>'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:36:in `require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/64/rubygems/custom_require.rb:36:in `require'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/run.rb:51:in `<encoded>'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/run.rb:2:in `RGLoader_load'
/home/user/.pia_manager/pia_manager/run.rb:2:in `<main>'---------


and this is debug

Code:

rubygems.rb:206:in `try_activate - spec = Gem::Specification.find_by_path path

custom_require.rb:59:in `rescue in require' - (load_error.message.end_with?(path) and Gem.try_activate(path))

custom_require.rb:35:in `require' - if Gem.unresolved_deps.empty? then

openssl.rb:17:in `<top (required)>' - require 'openssl.so'

custom_require.rb:36:in `require' - gem_original_require path


Any info would be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Punchcutter
Guru
Guru


Joined: 11 Feb 2007
Posts: 313

PostPosted: Thu Sep 15, 2016 8:04 am    Post subject: Reply with quote

I tried to install their thick client, tried messing around to get the needed dependencies... but couldn't make it work. I asked them for help, they said basically "it's probably not going to work for you (on Gentoo); we recommend instead using OpenVPN."

So that's what I'm doing :)

If you have since had success with the thick client, please advise.
Back to top
View user's profile Send private message
davidbrooke
Guru
Guru


Joined: 03 Jan 2015
Posts: 341

PostPosted: Sun Sep 18, 2016 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

I couldn't see how to make their client work so I used what I had used before for KDE...openvpn.
Back to top
View user's profile Send private message
djdkf343
n00b
n00b


Joined: 28 Jul 2016
Posts: 32

PostPosted: Wed Sep 21, 2016 8:33 am    Post subject: Reply with quote

No news till now,i will keep trying
Back to top
View user's profile Send private message
allistarM
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jul 2004
Posts: 78

PostPosted: Tue Jun 19, 2018 11:18 am    Post subject: Reply with quote

I know this is an old post, but in case anyone is interested I got this working.

Run the installer like this:

Code:
sh *linux.sh --skip-deps

This installed the software, I had no issues with dependencies. It assume that "ifconfig" and "route" are in /sbin, so symlink them there:

Code:
ln -s /bin/ifconfig /sbin/ifconfig
ln -s /bin/route /sbin/route


It connects and disconnects correctly.
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 12485

PostPosted: Wed Jun 20, 2018 2:23 am    Post subject: Reply with quote

allistarM wrote:
Run the installer like this:

Code:
sh *linux.sh --skip-deps
What user did you run this as? Why the leading glob? That will malfunction if there are other scripts present with a similar name.
Back to top
View user's profile Send private message
allistarM
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jul 2004
Posts: 78

PostPosted: Wed Jun 20, 2018 2:28 am    Post subject: Reply with quote

I ran it as a normal user, the script complains if you try and run it as root. I only had the one script in the directory and I avoid typing in the long name. You could always type in the full name:

Code:
sh pia-v80-installer-linux.sh --skip-deps
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum