Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
XMMS Segmentation fault
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jconover
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 87
Location: USA

PostPosted: Fri Aug 02, 2002 3:05 pm    Post subject: XMMS Segmentation fault Reply with quote

I'm getting the following error message in XMMS.

# <Init> : Avifile CVS-020731-07:34-3.1
<Init> : Available CPU flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse
<Init> : 731.08 MHz Pentium III (Coppermine) processor detected
<LDT_Keeper> : Installed fs segment: 0x40025000
mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE, overriding

Segmentation fault

You've probably found a bug in XMMS, please visit
http://bugs.xmms.org and fill out a bug report.


I can startup XMMS play the first MP3 in a dir and after that it crashes or, if I select another song it crashes.

I'm using aRTs Driver 0.4 for the Output Plugin!
I've emerge xmms & emerge media-sound/xmms-arts

:lol: Wasn't sure if I should Post this to Desktop or Hardware? 8O

Has anyone else recieved this error or can help me?

Thank you,
Back to top
View user's profile Send private message
Lin_Matt
Guru
Guru


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 581
Location: TechWasteland (Mississippi)

PostPosted: Fri Aug 02, 2002 3:21 pm    Post subject: Re: XMMS Segmentation fault Reply with quote

jconover wrote:

I'm using aRTs Driver 0.4 for the Output Plugin!
I've emerge xmms & emerge media-sound/xmms-arts



Does this happen with any of the other output plugins, or just the arts. Also, what version of arts is this plugin compiled against?
Back to top
View user's profile Send private message
jconover
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 87
Location: USA

PostPosted: Fri Aug 02, 2002 3:42 pm    Post subject: Reply with quote

OSS & Esound don't work at all, gives the message to use a different output, from my forum searching, I found that arts works with XMMS. What driver are you using?

arts-1.0.2
xmms-1.2.7-r11
xmms-arts-0.4-r3
KPortageMaster really makes things easy to find!
8)

Is that what you needed?

Anyone haveing a problem emerge rsync this morning?
Back to top
View user's profile Send private message
Lin_Matt
Guru
Guru


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 581
Location: TechWasteland (Mississippi)

PostPosted: Fri Aug 02, 2002 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

hmmm.... OSS should work regardless... Do you have sound from other apps? If so, what sound driver are you using?
Back to top
View user's profile Send private message
jconover
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 87
Location: USA

PostPosted: Fri Aug 02, 2002 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

KDE sounds open menu's and what not.
KsCD works.
Back to top
View user's profile Send private message
drizzt
Guru
Guru


Joined: 21 Jul 2002
Posts: 333

PostPosted: Sun Aug 04, 2002 12:43 pm    Post subject: known issue Reply with quote

Hallo all !
I encountered the same errors with xmms-arts.
I changed to oss output and the you have to start xmms via the artsdsp-wrapper(do in a shell 'artsdsp xmms'), because the artsd has occupied the sound device. (which is actually no error but his job)


Drizzt

P.S. in the KDE-Menu the startup command must look like
this: 'artsdsp' xmms
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum