Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Setup OSS with Bluetooth USB
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Eiji
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2016
Posts: 10

PostPosted: Wed Jul 27, 2016 5:24 pm    Post subject: [SOLVED] Setup OSS with Bluetooth USB Reply with quote

Hi, I have a bluetooth headset and laptop with Gentoo and USB bluetooth device.
I have already installed:
Code:
[ebuild   R    ] media-sound/oss-4.2.2011-r1::gentoo  USE="midi ogg -alsa -gtk -pax_kernel -vmix_fixedpoint" OSS_CARDS="hdaudio -ali5455 -allegro -als3xx -als4k -atiaudio -audigyls -audiocs -audioloop -audiopci -cmi878x -cmpci -cs4281 -cs461x -digi32 -digi96 -emu10k1x -envy24 -envy24ht -fmedia -geode -ich -imux -madi -maestro -midiloop -midimix -neomagic -s3vibes -sblive -sbpci -sbxfi -solo -trident -usb -userdev -via823x -via97 -vortex -ymf7xx" 0 KiB
[ebuild   R    ] media-sound/pulseaudio-9.0::gentoo  USE="X bluetooth dbus glib ipv6 oss ssl udev webrtc-aec -alsa -alsa-plugin -asyncns -caps -doc -equalizer -gdbm -gnome -gtk -jack -libressl -libsamplerate -lirc -native-headset (-neon) -ofono-headset -orc -qt4 -realtime (-selinux) -sox (-system-wide) -systemd -tcpd {-test} -xen -zeroconf" ABI_X86="32 (64) (-x32)" 0 KiB
[ebuild   R    ] net-wireless/bluez-5.39:0/3::gentoo  USE="readline test-programs udev -cups -debug -deprecated -doc -experimental -extra-tools -obex (-selinux) -systemd {-test}" ABI_X86="(64) -32 (-x32)" PYTHON_SINGLE_TARGET="python3_4 -python3_5" PYTHON_TARGETS="python3_4 -python3_5" 0 KiB
[ebuild   R    ] sys-firmware/bluez-firmware-1.2::gentoo  0 KiB

My bluetooth kernel config:
Code:
CONFIG_BT_BREDR=y
CONFIG_BT_RFCOMM=y
CONFIG_BT_RFCOMM_TTY=y
CONFIG_BT_BNEP=y
CONFIG_BT_BNEP_MC_FILTER=y
CONFIG_BT_BNEP_PROTO_FILTER=y
CONFIG_BT_HIDP=y
CONFIG_BT_HS=y
CONFIG_BT_LE=y
CONFIG_BT_LEDS=y
# CONFIG_BT_SELFTEST is not set
# CONFIG_BT_DEBUGFS is not set
CONFIG_BT_INTEL=y
CONFIG_BT_HCIBTUSB=y
# CONFIG_BT_HCIBTUSB_BCM is not set
# CONFIG_BT_HCIBTUSB_RTL is not set
CONFIG_BT_HCIBTSDIO=m
CONFIG_BT_HCIUART=y
CONFIG_BT_HCIUART_H4=y
# CONFIG_BT_HCIUART_BCSP is not set
# CONFIG_BT_HCIUART_ATH3K is not set
# CONFIG_BT_HCIUART_LL is not set
# CONFIG_BT_HCIUART_3WIRE is not set
# CONFIG_BT_HCIUART_INTEL is not set
# CONFIG_BT_HCIUART_BCM is not set
# CONFIG_BT_HCIUART_QCA is not set
# CONFIG_BT_HCIUART_AG6XX is not set
CONFIG_BT_HCIBCM203X=y
CONFIG_BT_HCIBPA10X=y
CONFIG_BT_HCIBFUSB=y
# CONFIG_BT_HCIDTL1 is not set
# CONFIG_BT_HCIBT3C is not set
# CONFIG_BT_HCIBLUECARD is not set
CONFIG_BT_HCIBTUART=y
# CONFIG_BT_HCIVHCI is not set
# CONFIG_BT_MRVL is not set
# CONFIG_BT_ATH3K is not set

Bluetooth already works on my laptop, so I can connect to phone and share files, but I don't know how to setup OSS (Open Sound System) with USB Bluetooth device.
This is my log from systemsettings5 (Plasma 5 System Settings app):
Code:
bluedevil.wizard: Manager initialized
bluedevil.wizard: Initialize Discover Page
bluedevil.wizard: Starting scanning
bluedevil.wizard: Wizard done:  0
bluedevil.wizard: Manager initialized
bluedevil.wizard: Initialize Discover Page
bluedevil.wizard: Starting scanning
bluedevil.wizard: Stopping scanning
bluedevil.wizard: PIN:  "0000"
bluedevil.wizard: Device type:  "headset"
bluedevil.wizard: Legacy:  true
bluedevil.wizard: From DB:  false
bluedevil.wizard: PIN:  "0000"
bluedevil.wizard: Initialize Pairing Page
bluedevil.wizard: Pairing finished:
bluedevil.wizard:        error     :  false
bluedevil.wizard:        errorText :  ""
bluedevil.wizard: Initialize Connect Page
BluezQt: PendingCall Error: "Protocol not available"
bluedevil.wizard: Connect finished:
bluedevil.wizard:        error     :  true
bluedevil.wizard:        errorText :  "Protocol not available"
bluedevil.wizard: Initialize Fail Page

Can you help me with this?


Last edited by Eiji on Thu Jul 28, 2016 8:40 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5593

PostPosted: Thu Jul 28, 2016 4:22 am    Post subject: Reply with quote

You'll need to enable one of the headset support flags on pulseaudio.
Back to top
View user's profile Send private message
Eiji
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2016
Posts: 10

PostPosted: Thu Jul 28, 2016 8:39 am    Post subject: Reply with quote

Ant P. wrote:
You'll need to enable one of the headset support flags on pulseaudio.

Thanks, it works!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum