Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
No hibernate on KDE5
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
_Lone_Wolf_
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 15

PostPosted: Wed Jul 06, 2016 10:05 am    Post subject: No hibernate on KDE5 Reply with quote

I have recently done a full installation and I am using KDE5, but I don't have the hibernate option on the "leave" menu.

Suspend shows and works properly, I have followed https://wiki.gentoo.org/wiki/Suspend_and_hibernate and running "echo disk > /sys/power/state" hibernates the computer.

I have followed other posts on the forums including: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1042642-highlight-hibernate.html and added the /etc/polkit-1/localauthority/10-vendor.d/50-org.freedesktop.consolekit.system.hibernate-multiple-users.pkla file, but still no hibernate option.

Here are some outputs:
Code:

# upower -d
Device: /org/freedesktop/UPower/devices/line_power_AC
  native-path:          AC
  power supply:         yes
  updated:              Wed 06 Jul 2016 10:56:19 AM WEST (277 seconds ago)
  has history:          no
  has statistics:       no
  line-power
    online:             yes

Device: /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
  native-path:          BAT0
  vendor:               Sanyo
  model:                DELL NH6K929
  serial:               2060
  power supply:         yes
  updated:              Wed 06 Jul 2016 10:58:39 AM WEST (137 seconds ago)
  has history:          yes
  has statistics:       yes
  battery
    present:             yes
    rechargeable:        yes
    state:               fully-charged
    energy:              62.16 Wh
    energy-empty:        0 Wh
    energy-full:         62.16 Wh
    energy-full-design:  62.16 Wh
    energy-rate:         0.0111 W
    voltage:             12.156 V
    percentage:          100%
    capacity:            84.5714%
    technology:          lithium-ion

Daemon:
  daemon-version:  0.9.23
  can-suspend:     yes
  can-hibernate:   yes
  on-battery:      no                                                                                                     
  on-low-battery:  no                                                                                                     
  lid-is-closed:   no                                                                                                     
  lid-is-present:  yes                                                                                                   
  is-docked:       yes     

# qdbus org.freedesktop.PowerManagement /org/freedesktop/PowerManagement org.freedesktop.PowerManagement.CanHibernate
Could not connect to D-Bus server: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

# qdbus org.freedesktop.PowerManagement /org/freedesktop/PowerManagement org.freedesktop.PowerManagement.CanSuspend
Could not connect to D-Bus server: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

# grep pam_ck_connector /etc/pam.d/system-login
session         optional        pam_ck_connector.so nox11
Back to top
View user's profile Send private message
_Lone_Wolf_
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 15

PostPosted: Thu Jul 14, 2016 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone? Any clues?
Back to top
View user's profile Send private message
kensington
Developer
Developer


Joined: 02 Jan 2013
Posts: 175
Location: Australia

PostPosted: Thu Jul 14, 2016 4:40 pm    Post subject: Re: No hibernate on KDE5 Reply with quote

_Lone_Wolf_ wrote:

# qdbus org.freedesktop.PowerManagement /org/freedesktop/PowerManagement org.freedesktop.PowerManagement.CanHibernate
Could not connect to D-Bus server: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

# qdbus org.freedesktop.PowerManagement /org/freedesktop/PowerManagement org.freedesktop.PowerManagement.CanSuspend
Could not connect to D-Bus server: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
[/code]


Can you try this as your user instead of root?
Back to top
View user's profile Send private message
_Lone_Wolf_
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 15

PostPosted: Thu Jul 14, 2016 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

false for CanHibernate
true for CanSuspend
Back to top
View user's profile Send private message
kensington
Developer
Developer


Joined: 02 Jan 2013
Posts: 175
Location: Australia

PostPosted: Thu Jul 14, 2016 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

Which is installed, sys-power/upower or sys-power/upower-pm-utils and which version?
Back to top
View user's profile Send private message
_Lone_Wolf_
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 15

PostPosted: Thu Jul 14, 2016 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Got sys-power/upower-pm-utils installed version is 0.9.23-r2
Back to top
View user's profile Send private message
kensington
Developer
Developer


Joined: 02 Jan 2013
Posts: 175
Location: Australia

PostPosted: Thu Jul 14, 2016 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

You could try switching to sys-power/upower (sys-power/upower-pm-utils is an ancient hack). Failing that, it might be worth filing a bug so the consolekit maintainer can investigate why CanHibernate returns false.
Back to top
View user's profile Send private message
_Lone_Wolf_
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 15

PostPosted: Fri Jul 15, 2016 4:41 pm    Post subject: Reply with quote

I have switched to sys-power/upower still no success, I will do some more attempts if all fails I will try and file a bug with consolekit maintainer.
Thanks for the help
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum