Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Thunar black icons on mouse hover/selection
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
YumyWatermelon
n00b
n00b


Joined: 22 Jun 2016
Posts: 6

PostPosted: Wed Jun 22, 2016 2:31 pm    Post subject: Thunar black icons on mouse hover/selection Reply with quote

Hi, I am experiencing a weird issue with thunar. Whenever I hover over an icon or select an entity, its entire icon foreground turns pitch black.
The issue doesn't seem to come from my icon theme nor my gtk theme. I have tried removing the thumbnail plugin, downgrading and upgrading thunar but the problem remained.

Here's an illustration:
https://i.imgur.com/pyI4pKr.png

Any help is appreciated, thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Zucca
Veteran
Veteran


Joined: 14 Jun 2007
Posts: 1468
Location: KUUSANKOSKI, Finland

PostPosted: Tue Jun 28, 2016 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Hi.

I have the exact same issue.
I wonder if it has something to do with color-depth...
If not, then it could be a bug in Thunar. Upgrading (or downgrading) Thunar to next available version might then solve the problem.
_________________
..: Zucca :..

Code:
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting...
Back to top
View user's profile Send private message
YumyWatermelon
n00b
n00b


Joined: 22 Jun 2016
Posts: 6

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 8:34 am    Post subject: Reply with quote

Hi Zucca, I tried upgrading thunar to the last available version and it seems that it fixed my issue after a system reboot, thanks for the suggestion. I advise you try it on your end as well.
Back to top
View user's profile Send private message
Zucca
Veteran
Veteran


Joined: 14 Jun 2007
Posts: 1468
Location: KUUSANKOSKI, Finland

PostPosted: Wed Jun 29, 2016 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

YumyWatermelon wrote:
Hi Zucca, I tried upgrading thunar to the last available version and it seems that it fixed my issue after a system reboot, thanks for the suggestion. I advise you try it on your end as well.

Great! I'll upgrade mine as well.

EDIT: Didn't help me.

thunar --version && equery l thunar
Code:
Thunar 1.6.10 (Xfce 4.12)
xfce-base/thunar-1.6.10-r1

_________________
..: Zucca :..

Code:
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting...
Back to top
View user's profile Send private message
Zucca
Veteran
Veteran


Joined: 14 Jun 2007
Posts: 1468
Location: KUUSANKOSKI, Finland

PostPosted: Thu Sep 15, 2016 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

A quick update here.
Problems with my Thunar have vanished.
I don't know the exact time when it happened because I live more on the terminal side.

@YumyWatermelon: You could mark this topic as [SOLVED] I guess...
_________________
..: Zucca :..

Code:
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum