Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] [Plasma] SDDM and bumblebee conflicts at start-up
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Astronaut
n00b
n00b


Joined: 06 Oct 2012
Posts: 38
Location: RA 14h 15m 40s | Dec 19° 10.932'

PostPosted: Thu Apr 14, 2016 5:44 pm    Post subject: [SOLVED] [Plasma] SDDM and bumblebee conflicts at start-up Reply with quote

Hello all,

I've migrated to KF5, but I've noticed that bumblebee (yes nvidia optimus :? ) won't start when using SDDM (0.13.0-r3) which only leaves me with the intel chipset, tried another DM (lightdm) and while all services started, my screen after login would go black and then loop back to the login prompt every time, unless I choose another desktop environment (i3).

I'd appreciate your help here cause it's nearly a week of tweaking without results.

Thanks a lot!

emerge --info: https://bpaste.net/show/73cd65f631c5


Last edited by Astronaut on Fri Apr 15, 2016 8:25 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
fhede
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2016
Posts: 43

PostPosted: Thu Apr 14, 2016 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

Have you tried to add sddm user to video group?? https://wiki.gentoo.org/wiki/SDDM
Back to top
View user's profile Send private message
Astronaut
n00b
n00b


Joined: 06 Oct 2012
Posts: 38
Location: RA 14h 15m 40s | Dec 19° 10.932'

PostPosted: Thu Apr 14, 2016 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your quick reply, yes added it!.

More info:

Code:
ck-list-sessions
Session4:
        unix-user = '0'
        realname = 'root'
        seat = 'Seat1'
        session-type = ''
        active = FALSE
        x11-display = ''
        x11-display-device = ''
        display-device = '/dev/tty2'
        remote-host-name = ''
        is-local = TRUE
        on-since = '2016-04-14T15:33:06.110721Z'
        login-session-id = '5'
Session7:
        unix-user = '1000'
        realname = '(null)'
        seat = 'Seat1'
        session-type = ''
        active = TRUE
        x11-display = ':0'
        x11-display-device = '/dev/tty7'
        display-device = ''
        remote-host-name = ''
        is-local = TRUE
        on-since = '2016-04-14T17:54:23.013546Z'
        login-session-id = '8'


Code:

grep pam_ck_connector /etc/pam.d/system-login
session         optional        pam_ck_connector.so nox11
Back to top
View user's profile Send private message
Astronaut
n00b
n00b


Joined: 06 Oct 2012
Posts: 38
Location: RA 14h 15m 40s | Dec 19° 10.932'

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

My grandma suggested that I should upgrade to VGL (2.4.1-r3)! now everything works!

:lol:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum