Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE5 upgrade and SDDM not loading
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Xploderman90
n00b
n00b


Joined: 27 Aug 2012
Posts: 57

PostPosted: Fri Apr 15, 2016 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

Btw i installed lightdm and it works...now i want to make sddm work!
Back to top
View user's profile Send private message
Xploderman90
n00b
n00b


Joined: 27 Aug 2012
Posts: 57

PostPosted: Mon Apr 18, 2016 11:05 am    Post subject: Reply with quote

bump!
Back to top
View user's profile Send private message
hoeeg
n00b
n00b


Joined: 04 Jul 2002
Posts: 26
Location: Denmark

PostPosted: Mon Apr 18, 2016 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

I had the exact same problem.

What solved it for me was changing eselect opengl set ... from ati to xorg-x11
Back to top
View user's profile Send private message
Xploderman90
n00b
n00b


Joined: 27 Aug 2012
Posts: 57

PostPosted: Tue Apr 19, 2016 11:35 am    Post subject: Reply with quote

hoeeg wrote:
I had the exact same problem.

What solved it for me was changing eselect opengl set ... from ati to xorg-x11


WHOA you are the best! Same problem for me too (i had nvidia...)!!
Really, I'm very thankful! Now everything works!! Thank you thank you thank you!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
kavra
n00b
n00b


Joined: 22 Feb 2012
Posts: 27

PostPosted: Tue Apr 19, 2016 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

This work for me and nvidia optimus:

~~# cat /usr/share/sddm/scripts/Xsetup

Code:

#! /bin/sh
# Xsetup - run as root before the login dialog appears

#xconsole -geometry 480x130-0-0 -notify -verbose -fn fixed -exitOnFail -file /dev/xconsole &
setxkbmap "es_ES"
xrandr --setprovideroutputsource modesetting NVIDIA-0
xrandr --auto
Back to top
View user's profile Send private message
mrbassie
Guru
Guru


Joined: 31 May 2013
Posts: 526

PostPosted: Tue Apr 26, 2016 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

I got it working by eventually getting around to setting up bumblebee instead of all nvidia, thanks to Yamakuzure's posts in the following thread: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1037832.html?sid=0651d1563be209c9a48513182edaa7a8
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum