Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] KDE Battery Monitor
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NismoC32
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 197

PostPosted: Tue Mar 01, 2016 4:22 pm    Post subject: [SOLVED] KDE Battery Monitor Reply with quote

Hi, I noticed when I tried a LiveCD of Kubuntu on my computer
that I did get the battery status on my Mouse and Keyboard in the tray.
But I don't get it in my Gentoo installation,
Is there a specific package I don't have installed or a kernel option that is disabled ?

The energy Information in Kinfocenter does not work eahter, don't know if this is related.


Last edited by NismoC32 on Wed Mar 02, 2016 4:40 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Austria

PostPosted: Tue Mar 01, 2016 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Did you install Plasma via plasma-meta or plasma-desktop?
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
NismoC32
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 197

PostPosted: Tue Mar 01, 2016 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

I used plasma-desktop

This is the packages that will be installed when I try plasma-meta:

Quote:
# emerge -pv plasma-meta

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild N ] kde-plasma/kgamma-5.5.4:5::gentoo USE="handbook -debug" 59 KiB
[ebuild N ] kde-plasma/ksshaskpass-5.5.4:5::gentoo USE="-debug" 21 KiB
[ebuild N ] kde-plasma/kwayland-integration-5.5.4:5::gentoo USE="-debug" 17 KiB
[ebuild N ] kde-plasma/plasma-meta-5.5.4:5::gentoo USE="bluetooth display-manager networkmanager pulseaudio sddm wallpapers -gtk -mediacenter -sdk" 0 KiB

Total: 4 packages (4 new), Size of downloads: 96 KiB

Back to top
View user's profile Send private message
NismoC32
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 197

PostPosted: Wed Mar 02, 2016 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

I solved the problem.

I used the wrong upower package.
switched from upower-pm-utils to upower.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum