Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Failed to emerge media-sound/mumble-1.2.11
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Xywa
Veteran
Veteran


Joined: 23 Jul 2005
Posts: 1631
Location: /mnt/Gentoo/Europe

PostPosted: Mon Dec 21, 2015 12:29 pm    Post subject: Failed to emerge media-sound/mumble-1.2.11 Reply with quote

Is it this error related to new gcc?

Code:
Mumble.pb.o:(.rodata._ZTVN11MumbleProto9UserStatsE[_ZTVN11MumbleProto9UserStatsE]+0x40): undefined reference to `google::protobuf::Message::InitializationErrorString[abi:cxx11]() const'
Mumble.pb.o:(.rodata._ZTVN11MumbleProto13SuggestConfigE[_ZTVN11MumbleProto13SuggestConfigE]+0x20): undefined reference to `google::protobuf::Message::GetTypeName[abi:cxx11]() const'
Mumble.pb.o:(.rodata._ZTVN11MumbleProto13SuggestConfigE[_ZTVN11MumbleProto13SuggestConfigE]+0x40): undefined reference to `google::protobuf::Message::InitializationErrorString[abi:cxx11]() const'
Mumble.pb.o:(.rodata._ZTVN11MumbleProto11RequestBlobE[_ZTVN11MumbleProto11RequestBlobE]+0x20): undefined reference to `google::protobuf::Message::GetTypeName[abi:cxx11]() const'
Mumble.pb.o:(.rodata._ZTVN11MumbleProto11RequestBlobE[_ZTVN11MumbleProto11RequestBlobE]+0x40): undefined reference to `google::protobuf::Message::InitializationErrorString[abi:cxx11]() const'
collect2: error: ld returned 1 exit status
Makefile:372: recipe for target '../../release/mumble' failed
make[1]: *** [../../release/mumble] Error 1
make[1]: Leaving directory '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/work/mumble-1.2.11/src/mumble'
Makefile:115: recipe for target 'sub-src-mumble-make_default-ordered' failed
make: *** [sub-src-mumble-make_default-ordered] Error 2
 * ERROR: media-sound/mumble-1.2.11::gentoo failed (compile phase):
 *   emake failed
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=media-sound/mumble-1.2.11::gentoo'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=media-sound/mumble-1.2.11::gentoo'`.
 * The complete build log is located at '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/temp/environment'.
 * Working directory: '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/work/mumble-1.2.11'
 * S: '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/work/mumble-1.2.11'

>>> Failed to emerge media-sound/mumble-1.2.11, Log file:

>>>  '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/temp/build.log'

 * Messages for package media-sound/mumble-1.2.11:

 * ERROR: media-sound/mumble-1.2.11::gentoo failed (compile phase):
 *   emake failed
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=media-sound/mumble-1.2.11::gentoo'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=media-sound/mumble-1.2.11::gentoo'`.
 * The complete build log is located at '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/temp/environment'.
 * Working directory: '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/work/mumble-1.2.11'
 * S: '/mnt/video/tmp/portage/media-sound/mumble-1.2.11/work/mumble-1.2.11'
Back to top
View user's profile Send private message
mkresch
n00b
n00b


Joined: 07 Jan 2016
Posts: 3

PostPosted: Thu Jan 07, 2016 2:31 am    Post subject: I think so... Reply with quote

As per the last answer on this post: http://stackoverflow.com/questions/30124264/undefined-reference-to-googleprotobufinternalempty-string-abicxx11

You can try reemerging google's protobuf w/ the new gcc, then emerging mumble again:
Code:
emerge --oneshot protobuf
emerge -aD mumble


Won't guarantee anything, but I had the exact same error and this solved it.
Back to top
View user's profile Send private message
Koradji
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 84
Location: Perth, Australia

PostPosted: Wed Feb 17, 2016 10:01 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks mkresch, that fixed mumble-1.2.13 for me.
_________________
koradji login: emerge nvidia-drivers
password: ...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum