Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
GUI mostly stops responding
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
fourth
n00b
n00b


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 48

PostPosted: Mon Feb 15, 2016 10:43 am    Post subject: GUI mostly stops responding Reply with quote

I have been having a problem I should not have been persisting with, but, since a reboot fixes it, for a short while have put the problem aside.

I started with LXDE, and am most happy with that desktop. However a problem developed whereby the GUI started behaving oddly:
- Cannot ALT-TAB between apps.
- Panel doesn't allow app switching.
- Apps no longer respond to mouse clicks, other times new tabs in a browser respond, but not older ones.

Knowing I'll get no help on LXDE as it's 'old' (I'm on an old dell e4300) I moved to LXQT. This did not fix the problem.

Only reason I reboot is due to this. Emerged -Dau world is up to date. Freshly synced. As much as possible everything is stable only. Sometime I can manage to use keyboard shortcuts to get lxterminal up and kill of X, which restarts, and is mostly ok for a short while. So, I suspect the problem is there. Looking at the last books x.org however I see nothing wrong.

x.org.0.log.old (I hope this is the last boot) has only a startup and the shurdown 12000 seconds later. Nothing between.

What would you look at next?
Back to top
View user's profile Send private message
gentoo_dude
l33t
l33t


Joined: 08 May 2004
Posts: 645
Location: Washington, DC

PostPosted: Mon Feb 15, 2016 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

Try looking in ~/.xsession-errors
Back to top
View user's profile Send private message
fourth
n00b
n00b


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 48

PostPosted: Tue Feb 16, 2016 7:36 am    Post subject: Reply with quote

this file does not exist. :(

Any other idea's?
Back to top
View user's profile Send private message
charles17
Advocate
Advocate


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 2583

PostPosted: Tue Feb 16, 2016 9:21 am    Post subject: Re: GUI mostly stops responding Reply with quote

fourth wrote:
What would you look at next?
What about testing LXDE components separately?
  • emerge fluxbox[-systray -toolbar]
  • deactivate your display manager
  • echo "exec startfluxbox" > ~/.xinitrc
  • start fluxbox using startx
  • then start testing the single lxde components
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum