Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
I forgot to install wpa_supplicant and i can't connect
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
branch-delay-slot
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2015
Posts: 15

PostPosted: Sun Dec 20, 2015 9:35 pm    Post subject: I forgot to install wpa_supplicant and i can't connect Reply with quote

I've just installed Gentoo successfully on my netbook,but i can't connect ti the internet because i forgot to install wireless tools.I tried to chroot and install the the wireless tool from the gentoo live usb,but the connection works only outside the chroot envoirment :( How fan i solve this problem? I can't just use the ethernet connect because i use library's free wifi.
Thanks
Branch-Delay-Slot
EDIT: I retried and now emerge is installing wpa_supplicant,sorry guys for the dumb post :shy:
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Watchman
Watchman


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 6228
Location: Room 101

PostPosted: Sun Dec 20, 2015 10:14 pm    Post subject: Re: I forgot to install wpa_supplicant and i can't connect Reply with quote

branch-delay-slot wrote:
[...] the connection works only outside the chroot envoirment :( How fan i solve this problem? I can't just use the ethernet connect because i use library's free wifi.

branch-delay-slot ... this sounds as though you'd forgotten to copy /etc/resolv.conf to the chroot, or haven't --bind mounted /proc and /sys (as per the Handbook).

best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum