Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Network Manager woes
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gurt
n00b
n00b


Joined: 24 Aug 2015
Posts: 7

PostPosted: Sun Sep 27, 2015 5:14 pm    Post subject: Network Manager woes Reply with quote

Hello all,
I'm having two problems with Network Manager:

1) when I start a Xfce session, the nm-applet icon won't show up in the notification area of the panel. The connection works fine, I get the usual messages like "Connected to [SSID]" etc, but the icon just isn't there. By some dark sorcery, changing the desktop theme makes it show up properly.

2) I can't get a working VPN connection. Openvpn and networkmanager-openvpn were emerged just fine and the VPN settings are correct, so I am absolutely clueless as to what might be going wrong here.

Thanks for the attention!
Back to top
View user's profile Send private message
Gurt
n00b
n00b


Joined: 24 Aug 2015
Posts: 7

PostPosted: Sun Sep 27, 2015 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

Okay, solved #2... I had stupidly forgotten to build tun/tap support in the kernel. Now I still need to figure out #1...
Back to top
View user's profile Send private message
fredbear5150
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Oct 2003
Posts: 77

PostPosted: Fri Jan 01, 2016 3:47 pm    Post subject: Reply with quote

Gurt wrote:
Okay, solved #2... I had stupidly forgotten to build tun/tap support in the kernel. Now I still need to figure out #1...

Did you solve issue #1?

I have been getting something similar for a while, I use the MATE desktop with openrc, plus the same problem occurs across two different laptops.

I too get no nm-applet icon in the MATE notification area, if I go to a shell prompt and restart NetworkManager it then appears, and I can connect. This usually happens on wi-fi and when I have moved a laptop between different wi-fi networks between reboots.
Back to top
View user's profile Send private message
BillyD
Guru
Guru


Joined: 05 May 2002
Posts: 315
Location: Australia

PostPosted: Mon Jan 04, 2016 1:58 am    Post subject: Reply with quote

I haven't used XFCE for a while, but last year when I tried it out I remember I had to reload the panel to get some of the notification area icons to show up (alt+f2 r maybe?)

Not sure if they fixed that issue or not, but it was a known bug.
_________________
We used to have hominid cousins that were vegetarian. The palæontological record suggests that our ancestors killed them and ate them.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum