Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED]Can't start KDE5/Plasma - Black Screen
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pryka
l33t
l33t


Joined: 08 Jun 2007
Posts: 657
Location: /dev/null

PostPosted: Thu Sep 03, 2015 9:16 am    Post subject: [SOLVED]Can't start KDE5/Plasma - Black Screen Reply with quote

Hello!

I just finished installing KDE 5/Plasma with this guide https://wiki.gentoo.org/wiki/KDE/Plasma_5_upgrade and i have one serious issue... I can't start plasma, only black screen with no cursor.

If i try manually i get this:

Code:
startkde
$Display is not set or cannot connect to the X server.

&
Code:
sddm --test-mode
(II) DAEMON: Initializing...
(II) DAEMON: Starting...
(II) DAEMON: Adding new display to 1 on vt 7 ...
(II) DAEMON: Adding cookie to "./:1"
(WW) DAEMON: Failed to change owner of auth file.
(II) DEAMON: Display server starting...
(EE)DEAMON: Failed to start display server process.


ps. KDE 4 was working fine, all this shit happened after i upgrade to 5.

ps2. Sorry for my eng.

EDIT:
Next weird thing, xserver is actually working, when i run startx i can see xterm... and when i run kdestart in xterm plasma is loading... WTF?

EDIT2:

Adding sddm to video group fix the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum