Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sudo and Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
njcwotx
Guru
Guru


Joined: 25 Feb 2005
Posts: 564
Location: Texas

PostPosted: Mon Aug 31, 2015 7:25 pm    Post subject: sudo and Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 [Solved] Reply with quote

I am running under a normal user in who is in the wheel group.

Before running system and world updates, I could

sudo /opt/vmware/bin/vmware and run vmware as a normal user.

after update this fails.

I can su - to root and run vmware directly.

from $ when i run w sudo. I am getting "Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key".

echo $DISPLAY gives me :0

xauth list produces a list as root.

tried copying .Xauthority to normal user folder and chowning it to the user but I get the invalid cookie still.

Looked at man page and tried several xauth commands to generate or list but nothing works.

xauth list as root produces a list of about 6-8 entries, some of which dont look current.

is there a way to regenerate a new .Xauthority completely as well.
_________________
Drinking from the fountain of knowldege.
Sometimes sipping.
Sometimes gulping.
Always thirsting.


Last edited by njcwotx on Mon Aug 31, 2015 11:18 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
njcwotx
Guru
Guru


Joined: 25 Feb 2005
Posts: 564
Location: Texas

PostPosted: Mon Aug 31, 2015 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Seem to have done it now. Now root gives me same error!

xauth list shows only one entry for localhost.
_________________
Drinking from the fountain of knowldege.
Sometimes sipping.
Sometimes gulping.
Always thirsting.
Back to top
View user's profile Send private message
njcwotx
Guru
Guru


Joined: 25 Feb 2005
Posts: 564
Location: Texas

PostPosted: Mon Aug 31, 2015 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

user@localhost ~ $ xauth generate $DISPLAY . trusted
xauth: (argv):1: couldn't query Security extension on display ":0"
_________________
Drinking from the fountain of knowldege.
Sometimes sipping.
Sometimes gulping.
Always thirsting.
Back to top
View user's profile Send private message
njcwotx
Guru
Guru


Joined: 25 Feb 2005
Posts: 564
Location: Texas

PostPosted: Mon Aug 31, 2015 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

a reboot fixed the issue with root being able to start.

Issued a 'set' command and root and saw an XAUTHORITY entry. 'set' as user did not. did "export XAUTHORITY=/home/user/.Xauthority" as user and sudo worked.
_________________
Drinking from the fountain of knowldege.
Sometimes sipping.
Sometimes gulping.
Always thirsting.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum