Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ATI Rage 128 Pro OpenGL Problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
azambuja
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Jul 2002
Posts: 257
Location: Porto Alegre, RS, Brazil

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 5:06 pm    Post subject: ATI Rage 128 Pro OpenGL Problem Reply with quote

hello,

i have an ATI Rage Pro 128 16mb video card. I noticed a little problem when you have OpenGL enabled:
- When logging out from gdm or kdm, when the screen blinks some mess(red/brown thing in the top of the screen) appears.
Ive used lots of distros and this happened with almost all of them (except for mandrake 8.2).
Does anyone have the same problem? Can this be fixed?
P.S - everything works ok, except for this issue... (opengl games, etc)

thanx/cheers
Back to top
View user's profile Send private message
pjp
Administrator
Administrator


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 16090
Location: Colorado

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

ATI seem to be flaky. Especially with the r128_drv. Not exact, but some threads turned up in a search that might be similar. this one or this one. Like I said... not exact, but possibly related. IMO, not using r128 cards is the best option. Google even turns up problems with them. Don't think I've ever read that someone had their 'r128' card working 100%.
_________________
lolgov. 'cause where we're going, you don't have civil liberties.

In Loving Memory
1787 - 2008
Back to top
View user's profile Send private message
azambuja
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Jul 2002
Posts: 257
Location: Porto Alegre, RS, Brazil

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 8:45 pm    Post subject: Reply with quote

thats kinda what i thought... :(
well, since ill be upgrading someday in the near future:
what will you recomend me?
i heard that the nvidia cards have great support under linux. Im considering to buy a Geforce 4 Ti 4400 128mb DDR. Will that be a wise choice to use under linux? Does it have a good/easy support?

thanx/cheers
Back to top
View user's profile Send private message
fghellar
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 10 Apr 2002
Posts: 856
Location: Porto Alegre, BR

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

Try this thread.
_________________
| www.gentoo.org | www.tldp.org | www.google.com |
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum