Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Invalid argument when trying to restart connection
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ignatius881
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Apr 2011
Posts: 96
Location: Oviedo

PostPosted: Tue Jul 28, 2015 9:35 am    Post subject: Invalid argument when trying to restart connection Reply with quote

Hello.

I've a very good wifi connection from boot, and I'm not disappointed in anything. But when I try to restart it due to whatever reason, my terminal shows this message:

Code:
# /etc/init.d/net.wlp0s29f7u5 restart
* Bringing up interface wlp0s29f7u5
*   Configuring wireless network for wlp0s29f7u5
*   Connecting to "WLAN_92" in managed mode (WEP Enabled)...
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument
cat: /sys/class/net/wlan0/carrier: Invalid argument                       [ !! ]
*   Failed to configure wireless for wlp0s29f7u5
* ERROR: net.wlp0s29f7u5 failed to start


And to restart my wifi connection I have to reboot Gentoo.
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 7051
Location: almost Mile High in the USA

PostPosted: Tue Jul 28, 2015 9:57 pm    Post subject: Reply with quote

Probably a driver bug that needs to be reported to whoever wrote your driver.
If you have the driver built as a kernel module, you could try stopping net.wlp0s29f7u5, remove the module, reinsert the module, and restart net.wlp0s29f7u5 ...
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed watching?
Back to top
View user's profile Send private message
Ignatius881
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Apr 2011
Posts: 96
Location: Oviedo

PostPosted: Wed Jul 29, 2015 7:56 am    Post subject: Reply with quote

Well, I tried stopping net.wlp0s29f7u5, then I removed the module:

Code:
modprobe -r rt2800usb


Then I reinserted the module:

Code:
modprobe rt2800usb


And then I started net.wlp0s29f7u5. And it worked. But when I tried to restart it afterwards, the same error appeared.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum