Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Convert from Nouveau to Radeon [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tony0945
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 2883
Location: Illinois, USA

PostPosted: Mon Aug 17, 2015 2:35 am    Post subject: Reply with quote

Well, I still run grub 1 as I find the grub 2 menus incomprehensible, but just copying the kernel files to /boot won't do it. If you run genkernel and put grub2 in genkernel.conf then genkernel will update your menu.
Back to top
View user's profile Send private message
phobos13013
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Sep 2004
Posts: 255
Location: NOLA

PostPosted: Mon Aug 17, 2015 2:42 am    Post subject: Reply with quote

AAARRGGH Manual copy of bzImage to boot was necessary.... I guess I have thought that was automated with the basic mkconfig script....

Video is working with module loaded.

Now gotta wait around for some internet to start fidgeting with the network issues.
_________________
...and it should be known by now
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 42581
Location: 56N 3W

PostPosted: Mon Aug 17, 2015 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Tony0945,

Video works properly as modules or built in. With built in, you also need to build the fimware into the kernel.
This is true of any kernel modules that need externl firmware.

Its certainy easier to make modules work, as the firmware will be loaded from /lib/firmware.
It saves populating
Code:
   ()    External firmware blobs to build into the kernel binary 


phobos13013
Did you forget to mount /boot ?
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Tony0945
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 2883
Location: Illinois, USA

PostPosted: Mon Aug 17, 2015 12:37 pm    Post subject: Reply with quote

phobos13013 wrote:
AAARRGGH Manual copy of bzImage to boot was necessary.... I guess I have thought that was automated with the basic mkconfig script....

Video is working with module loaded.

Now gotta wait around for some internet to start fidgeting with the network issues.


"make install" should have copied bzImage to /boot/vmlinuzxxxx. That's why I made the script. I have another version on another machine that chains it all together with '&&' so that it stops at the first error and also fails to echo the completion message. You could get fancy and add other messages and "mount /boot" if you are good at shell.

@NeddySeagoon: It's good to know that. Thanks for the correction.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum