Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Xorg: dbe module does not exist
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pearlbear
n00b
n00b


Joined: 20 Jun 2015
Posts: 1

PostPosted: Sat Jun 20, 2015 3:43 am    Post subject: Xorg: dbe module does not exist Reply with quote

Hi! Guys!
I found that my xorg doesn't have dbe modules while configuring conky.
First, no dbe module loaded:
Code:

psyche@psycheson ~ $ cat /var/log/Xorg.0.log | grep LoadModule
[    42.388] (II) LoadModule: "glx"
[    42.405] (II) LoadModule: "intel"
[    42.408] (II) LoadModule: "modesetting"
[    42.408] (II) LoadModule: "fbdev"
[    42.408] (II) LoadModule: "vesa"
[    42.412] (II) LoadModule: "dri2"
[    42.412] (II) LoadModule: "present"
[    42.531] (II) LoadModule: "evdev"
[    42.560] (II) LoadModule: "synaptics"

And, no dbe module exist:
Code:

psyche@psycheson ~ $ ls -l /usr/lib/xorg/modules/*
-rwxr-xr-x 1 root root  92704 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libexa.so
-rwxr-xr-x 1 root root  18512 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so
-rwxr-xr-x 1 root root 150784 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
-rwxr-xr-x 1 root root 278776 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so
-rwxr-xr-x 1 root root 146008 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libint10.so
-rwxr-xr-x 1 root root  10192 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libshadowfb.so
-rwxr-xr-x 1 root root  34864 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libshadow.so
-rwxr-xr-x 1 root root  22784 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libvbe.so
-rwxr-xr-x 1 root root  31696 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libvgahw.so
-rwxr-xr-x 1 root root 195840 6月  20 10:55 /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so

/usr/lib/xorg/modules/drivers:
total 1272
-rwxr-xr-x 1 root root 1302232 6月  17 03:28 intel_drv.so

/usr/lib/xorg/modules/extensions:
total 0
lrwxrwxrwx 1 root root 45 6月  20 10:56 libglx.so -> ../../../opengl/xorg-x11/extensions/libglx.so

/usr/lib/xorg/modules/input:
total 128
-rwxr-xr-x 1 root root 61120 6月  17 03:28 evdev_drv.so
-rwxr-xr-x 1 root root 68744 6月  17 03:28 synaptics_drv.so

/usr/lib/xorg/modules/multimedia:
total 92
-rwxr-xr-x 1 root root 14256 6月  20 10:55 bt829_drv.so
-rwxr-xr-x 1 root root 14320 6月  20 10:55 fi1236_drv.so
-rwxr-xr-x 1 root root 14288 6月  20 10:55 msp3430_drv.so
-rwxr-xr-x 1 root root  6064 6月  20 10:55 tda8425_drv.so
-rwxr-xr-x 1 root root 10160 6月  20 10:55 tda9850_drv.so
-rwxr-xr-x 1 root root 10160 6月  20 10:55 tda9885_drv.so
-rwxr-xr-x 1 root root 10160 6月  20 10:55 uda1380_drv.so

I thought that I didn't choose use flag right. But I checked all the flags in xorg-server, none is about modules.
So why I don't have the dbe module?
Thanks for your reading! :D
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum