Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problems with startx after installing xorg server
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nadebu
n00b
n00b


Joined: 01 Dec 2014
Posts: 14

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 10:23 am    Post subject: Problems with startx after installing xorg server Reply with quote

Hey friends.. me again.
tried to look up information related to this anywhere.. didn't find...
here's the log when I try "startx".
I'm using genkernel.
X.Org log -
https://bpaste.net/show/17bdd2e8737f

I'm on Vmware Workstation 11.
Again thanks for your help
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 6193

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 11:12 am    Post subject: Reply with quote

Never done anything with vmware, but it seems what you need is x11-drivers/xf86-video-vmware.
Back to top
View user's profile Send private message
Nadebu
n00b
n00b


Joined: 01 Dec 2014
Posts: 14

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 11:14 am    Post subject: Reply with quote

I need to emerge it?
Back to top
View user's profile Send private message
Nadebu
n00b
n00b


Joined: 01 Dec 2014
Posts: 14

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 11:20 am    Post subject: Reply with quote

I tried to emerge it.. and I still can't proceed.
Here's my result :
https://bpaste.net/show/d0a85380f159

Edit : for some reason wgetpaste didn't paste it all...

http://i60.tinypic.com/r05848.png

I did echo that pre-request into package.use... still doesnt work
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 6193

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

Just for reference, putting versioned atoms in package.use tends to be a bad idea.

What exactly did you put in package.use ?
Back to top
View user's profile Send private message
Nadebu
n00b
n00b


Joined: 01 Dec 2014
Posts: 14

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

I have 2 files in package.use folder :

a file I created called package1.use :

https://bpaste.net/show/2099fdaceb96

and iputils :

https://bpaste.net/show/0da34aa5b097

here's make.conf for more reference :

https://bpaste.net/show/7d9c34f17c4f
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 6193

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

Nadebu wrote:
Code:
=media-libs/mesa-10.3.7-r1 xa
=x11-libs/libdrw-2.4.59 libkms video_cards_vmware


:roll: so, again, putting versioned atoms into package.use (as opposed to package.accept_keywords) is a bad idea - if you need anything more than stots, the ebuld author is probably doing something wrong.

... :roll: and it's libdrm, not libdrw

PS: some of the useflags in make.conf look as if they were taken from an at least 8 years old example.
Back to top
View user's profile Send private message
Nadebu
n00b
n00b


Joined: 01 Dec 2014
Posts: 14

PostPosted: Mon Apr 20, 2015 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

So I should delete everything I've added in package.use in order to make it work?
Which USE flags should I keep in in make.conf?
Thanks again..
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 6193

PostPosted: Mon Apr 20, 2015 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

Why do I need to type everything verbatim ? :sigh:

For the time being just put that as 'x11-libs/libdrm libkms video_cards_vmware'.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum