Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
NVidia + KDE VSync problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hexorg
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Oct 2009
Posts: 114

PostPosted: Wed Apr 15, 2015 9:25 pm    Post subject: NVidia + KDE VSync problem Reply with quote

I can't get VSync to work for more then about 2 seconds with NVidia and KDE (using their binary driver).

VSync is enabled for opengl and XVideo in nvidia-config.

If I go to KDE's effects settings and switch between the Qt graphics System (Raster or Native) I get VSync to work for about 2 seconds (FPS effect shows 59fps) and after that VSync stops working and FPS monitor jumps to around 90FPS. It doesn't matter if I select Raster or Native - the VSync starts working when I change that value, and stops after about 2 seconds. I tried to play with some other options in the Advanced tab of System Settings -> Desktop Effects, but I can't change this behaviour.

Has anyone heard of this odd behaviour? Are there remedies?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum