Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Configuring nvidia and openGL
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
GenMed
n00b
n00b


Joined: 05 Apr 2015
Posts: 6

PostPosted: Sun Apr 05, 2015 9:32 pm    Post subject: Configuring nvidia and openGL Reply with quote

Hi. Help me please with configuring nvidia card.
I've just installed gentoo x86_64 and xfce4 on asus n56vz laptop with 650M video. Now i'm trying configure opengl and there is folowing error
Code:
# glxinfo
name of display: :0.0
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0"

Here is parts from Xorg.0.log:

Code:
cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
[    24.337] (EE) Failed to load module "nouveau" (module does not exist, 0)
[    24.337] (EE) Failed to load module "nv" (module does not exist, 0)
[    24.338] (EE) Failed to load module "modesetting" (module does not exist, 0)
[    24.338] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
[    24.338] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
[    24.419] (EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)

Code:
cat /var/log/Xorg.0.log | grep -i nvidia
[    24.185] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    24.186] (II) NVIDIA GLX Module  349.12  Sun Mar 22 07:40:09 PDT 2015
[    24.192] (II) Applying OutputClass "nvidia" to /dev/dri/card1
[    24.192]    loading driver: nvidia
[    24.192] (==) Matched nvidia as autoconfigured driver 1
[    24.241] (II) LoadModule: "nvidia"
[    24.241] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    24.326] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    24.339] (II) NVIDIA dlloader X Driver  349.12  Sun Mar 22 07:17:27 PDT 2015
[    24.339] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    24.362] (II) UnloadModule: "nvidia"
[    24.362] (II) Unloading nvidia
[    24.419] (EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)

I tried to compile kernel without DRM & using uvesafb but in that case i can't load i915 & nvidia modules, is it really necessary? Now i have:
Code:
Module                  Size  Used by
nvidia               8366605  0
i915                  937526  2
i2c_algo_bit            5175  1 i915
drm_kms_helper         76421  1 i915
drm                   251254  5 i915,drm_kms_helper,nvidia
x86_pkg_temp_thermal     4567  0
sr_mod                 15287  0
cdrom                  26087  1 sr_mod


& 3.19 kernel and nvidia drivers 349.12.
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 6958
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sun Apr 05, 2015 10:02 pm    Post subject: Reply with quote

You want to check out this page: https://wiki.gentoo.org/wiki/NVIDIA_Driver_with_Optimus_Laptops
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
GenMed
n00b
n00b


Joined: 05 Apr 2015
Posts: 6

PostPosted: Sun Apr 12, 2015 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Well, I decided to configure it with bumblebee. I think the problem was in wrong xorg.conf. However performance using discrete video now worst rather than using CPU.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum