Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
X server upgrade causes X to fail: ABI mismatch [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bjdacre
n00b
n00b


Joined: 25 Nov 2014
Posts: 22
Location: Whangarei, NZ

PostPosted: Fri Feb 20, 2015 9:39 pm    Post subject: X server upgrade causes X to fail: ABI mismatch [Solved] Reply with quote

Gentlepeople,

I upgraded my x86 system to xorg-server 1.16.4 yesterday. X no longer starts with the error:

EE module abi major version (15) doesn't match the servers version (18)

This happens when I try to load the savage module version 2.3.7. I noticed some of the driver modules being updated yesterday but didn't notice whether one of them was the savage driver.

Guess not.

How do I get X back on this system? Can I just patch an ABI number in the savage source in the portage tree and recompile the driver? If so, how do I do that?

Brendan


Last edited by bjdacre on Fri Feb 20, 2015 10:44 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
bec
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 216
Location: Cali - Colombia

PostPosted: Fri Feb 20, 2015 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

Have you tried:

emerge -1 @x11-module-rebuild
_________________
abe
Back to top
View user's profile Send private message
bjdacre
n00b
n00b


Joined: 25 Nov 2014
Posts: 22
Location: Whangarei, NZ

PostPosted: Fri Feb 20, 2015 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

bec,

I have now and X is now working. Thanks :D

Brendan
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Austria

PostPosted: Fri Feb 20, 2015 10:45 pm    Post subject: Reply with quote

How did you update xorg-server? It should have rebuilt x11-modules automatically.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
bjdacre
n00b
n00b


Joined: 25 Nov 2014
Posts: 22
Location: Whangarei, NZ

PostPosted: Fri Feb 20, 2015 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

genstorm,

I run an update script daily which consists of the following

emerge --sync
emerge --ask --update --deep --tree --newuse --with-bdeps=y @world
sudo emerge --ask --depclean
revdep-rebuild

This worked on both my x86-64 systems a couple of days ago but failed on the x86 system using the savage driver yesterday.

Brendan
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum