Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved!] wpa_gui won't work, wpa_supplicant manual does
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ProjectMirin
n00b
n00b


Joined: 27 Oct 2014
Posts: 5

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 10:19 pm    Post subject: [Solved!] wpa_gui won't work, wpa_supplicant manual does Reply with quote

Hello,
I can't get wpa_gui to work. The error message is "Could not get status from wpa_supplicant". The wpa_supplicant service is started, the wpa_supplicant.conf contains
Code:
ctrl_interface=DIR=/sbin/wpa_supplicant GROUP=wheel
update_config=1


and my users belong to group "wheel". The configuration manually of wpa_supplicant does make my wireless work, anyway I want to fix the wpa_gui problem.
Does anyone know how to fix wpa_gui?
Thanks, and sorry for my bad english.


Last edited by ProjectMirin on Sat Dec 20, 2014 11:16 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Watchman
Watchman


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 6228
Location: Room 101

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 10:54 pm    Post subject: Re: wpa_gui won't work, wpa_supplicant manual config does. Reply with quote

ProjectMirin wrote:
[...] the wpa_supplicant.conf contains
Code:
ctrl_interface=DIR=/sbin/wpa_supplicant GROUP=wheel

ProjectMirin ... that should point to the ctrl_interface dir ... it should read:

Code:
ctrl_interface=DIR=/run/wpa_supplicant GROUP=wheel

HTH & best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
ProjectMirin
n00b
n00b


Joined: 27 Oct 2014
Posts: 5

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 11:02 pm    Post subject: Re: wpa_gui won't work, wpa_supplicant manual config does. Reply with quote

khayyam wrote:
ProjectMirin wrote:
[...] the wpa_supplicant.conf contains
Code:
ctrl_interface=DIR=/sbin/wpa_supplicant GROUP=wheel

ProjectMirin ... that should point to the ctrl_interface dir ... it should read:

Code:
ctrl_interface=DIR=/run/wpa_supplicant GROUP=wheel

HTH & best ... khay


Thanks for your answer, but /run doesn't contain wpa_supplicant.
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Watchman
Watchman


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 6228
Location: Room 101

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 11:11 pm    Post subject: Re: wpa_gui won't work, wpa_supplicant manual config does. Reply with quote

ProjectMirin wrote:
Thanks for your answer, but /run doesn't contain wpa_supplicant.

ProjectMirin ... you're welcome. Its the path where the directory will be created (thats why its in the wpa_supplicant.conf).

Code:
# ls -l /run/wpa_supplicant
total 0
srwxrwx--- 1 root wheel 0 2014-12-20 20:41 wlan0=

(the "=" shows its a socket)

best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
ProjectMirin
n00b
n00b


Joined: 27 Oct 2014
Posts: 5

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 11:15 pm    Post subject: Re: wpa_gui won't work, wpa_supplicant manual config does. Reply with quote

khayyam wrote:
ProjectMirin wrote:
Thanks for your answer, but /run doesn't contain wpa_supplicant.

ProjectMirin ... you're welcome. Its the path where the directory will be created (thats why its in the wpa_supplicant.conf).

Code:
# ls -l /run/wpa_supplicant
total 0
srwxrwx--- 1 root wheel 0 2014-12-20 20:41 wlan0=

(the "=" shows its a socket)

best ... khay


Thanks so much it does works! :D
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum