Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Cannot use VPN at all...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
The_Great_Sephiroth
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2014
Posts: 1396
Location: Fayetteville, NC, USA

PostPosted: Fri Dec 12, 2014 3:25 pm    Post subject: Cannot use VPN at all... Reply with quote

I have multiple clients with VPN servers, many being PPTP using MPPE encryption. Since I installed Gentoo I cannot connect to any type of VPN. It just falt-out does nothing. I am using NetworkManager in KDE. Same thing I have always used. I will click a VPN connection, enter my wallet password, and then nothing.
Code:

Dec 12 10:18:54 rfpnc-laptop01 NetworkManager[3416]: <info> Starting VPN service 'pptp'...
Dec 12 10:18:54 rfpnc-laptop01 NetworkManager[3416]: <info> VPN service 'pptp' started (org.freedesktop.NetworkManager.pptp), PID 4285
Dec 12 10:18:54 rfpnc-laptop01 NetworkManager[3416]: <info> VPN service 'pptp' appeared; activating connections
Dec 12 10:18:56 rfpnc-laptop01 NetworkManager[3416]: <error> [1418397536.959287] [nm-vpn-connection.c:1374] get_secrets_cb(): Failed to request VPN secrets #2: (6) No agents were available for this request.

What can I do to fix this? I have searched for this cryptic error for two days and am at my wits end, so I thought I better ask others. What agent is it missing? If it told me I'd emerge or fix it.
_________________
Ever picture systemd as what runs "The Borg"?
Back to top
View user's profile Send private message
The_Great_Sephiroth
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2014
Posts: 1396
Location: Fayetteville, NC, USA

PostPosted: Fri Dec 12, 2014 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

I may have just figured out something. I erased all kwallet and networkmanager stuff in ~/.kde4/share/config and ~/.kde4/share/apps. I then created the VPN connection from scratch and setup my wallet. As soon as I did, I tried to edit the connection and got an error dialog stating that there are no agents available to handle this request, and my password and settings were blank. So this MAY be either a kwallet bug or a networkmanager bug. What can I do?
_________________
Ever picture systemd as what runs "The Borg"?
Back to top
View user's profile Send private message
The_Great_Sephiroth
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2014
Posts: 1396
Location: Fayetteville, NC, USA

PostPosted: Sat Dec 13, 2014 3:08 am    Post subject: Reply with quote

This appears to be a kwallet issue. I will start a thread in the desktop forum.
_________________
Ever picture systemd as what runs "The Borg"?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum