Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Strange characters in vim on konsole
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gwr
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Nov 2014
Posts: 194

PostPosted: Wed Nov 26, 2014 3:25 pm    Post subject: Strange characters in vim on konsole Reply with quote

Hello, I am trying to solve a problem where I have some strange characters appearing in vim when I use app-vim/nerdtree on konsole in KDE.

Instead of a right-facing triangle like "▶" , I get "â¸"

I assume I am either missing a font or have some locale misconfiguration.

I have

/etc/rc.conf
Code:
unicode="YES"


locale
Code:
LANG=en_US.UTF-8
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE=C
LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER="en_US.UTF-8"
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=


eix -I fonts -c --only-names
Code:
media-fonts/liberation-fonts
media-fonts/urw-fonts
virtual/ttf-fonts
x11-apps/mkfontscale
x11-proto/fontsproto


Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
charles17
Advocate
Advocate


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 2583

PostPosted: Wed Dec 03, 2014 9:52 am    Post subject: Reply with quote

What about your .vimrc?
http://stackoverflow.com/questions/9927217/vim-nerdtree-suddenly-broke
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum