Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
virtualbox not installing on host
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
biocore
n00b
n00b


Joined: 29 Sep 2014
Posts: 22

PostPosted: Sun Oct 05, 2014 6:33 pm    Post subject: virtualbox not installing on host Reply with quote

i emerged two times virtualbox, it seems like is not installing it
there's nothing in bin
even if the installation goes fine.

any solution is appreciated.

thx to everyone for the support
Back to top
View user's profile Send private message
biocore
n00b
n00b


Joined: 29 Sep 2014
Posts: 22

PostPosted: Mon Oct 06, 2014 11:57 am    Post subject: Reply with quote

dump, sorry :(
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 6193

PostPosted: Mon Oct 06, 2014 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

Short of waiting from someone skilled in divination, you need to (at minimum) pastebin full build log.
Back to top
View user's profile Send private message
OldTango
Guru
Guru


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 598

PostPosted: Sun Oct 19, 2014 1:57 pm    Post subject: Re: virtualbox not installing on host Reply with quote

biocore wrote:
i emerged two times virtualbox, it seems like is not installing it
there's nothing in bin
even if the installation goes fine.

any solution is appreciated.

thx to everyone for the support
Are you trying to install "virtualbox" or 'virtualbox-bin"? As far as I know the executables are stored in "/opt/VirtualBox" I believe and not in "/bin".

Just a stab in the dark here but did you add your user to the vboxusers group. Also add "vboxdrv", "vboxnetflt" and "vboxnetadp" to "/etc/conf.d/modules" and then either reboot or "modprobe" the modules before starting VirtualBox.

Open a terminal and enter
Code:
VirtualBox
Post back here with any errors you are getting.
Back to top
View user's profile Send private message
chaseguard
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Jun 2004
Posts: 140

PostPosted: Sun Nov 02, 2014 8:49 am    Post subject: Reply with quote

Also, I think there is a license requirement -- ?? PUEL -- or something. Check that.
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 6962
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sun Nov 02, 2014 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Another guess. It is possible a problem like this may occur when both qt4 and headless are disabled.
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum