Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.3-Love6 aka "The Twins Come Out For A Walk"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
charlieg
Advocate
Advocate


Joined: 30 Jul 2002
Posts: 2148
Location: Manchester UK

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

PickledOnion wrote:
LOL, 2.6.4-rc1 is out.

I'm beginning to think that anyone with an uptime of over 24 hours is a girl! :twisted:


OMFG that changelog is HUGE... I thought Linus intimated that the 2.6 development pace would be slowing down but instead it's speeding up?
_________________
Want Free games?
Free Gamer - open source games list & commentary

Open source web-enabled rich UI platform: Vexi
Back to top
View user's profile Send private message
MrNugget
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 15 Nov 2003
Posts: 144
Location: Germany

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

love6 runs fine for me, after rc2-love2 :) good work
Back to top
View user's profile Send private message
Pink
Veteran
Veteran


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 1062

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

charlieg wrote
Quote:
OMFG that changelog is HUGE... I thought Linus intimated that the 2.6 development pace would be slowing down but instead it's speeding up


I agree, I was surprised to see a 2.6.4 rc candidate at all, never mind with the changes shown.

I really do think it should slow down now, no-one is really getting a chance to test everything properly before leaping onto the next one.

I arrived at linux too late for the 2.4 launch - were the changes this quick on that one?
Back to top
View user's profile Send private message
nevynxxx
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2003
Posts: 1123
Location: Manchester - UK

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

Love6 compile dies on rage128 frame buffer for me, on two comps. Compiles and runs like a dream without the aty128fb. But my desktop needs this, It can't do veasfb for some reason, I get very pretty but usless screens, but thats besides the point.

Anyone got ati128fb co compile in?

error i get is
Quote:

CC drivers/video/aty/aty128fb.o
rivers/video/aty/aty128fb.c: In function `aty128_init':
rivers/video/aty/aty128fb.c.1859: error: `dev' undeclared (first use in this function)
<snip>
make[3]: ***[drivers/video/aty/aty128fb.o] Error 1


Config can be found here http://anferny.ath.cx/.config

[ot] p.s. how do you use the "url" thing in posts?
_________________
My Public Key

Wanted: Instructor in the art of Bowyery
Back to top
View user's profile Send private message
Safrax
Guru
Guru


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 422

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

I can't get love 6 to boot past this:
Code:

ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
hda: max request size: 128KiB
hda: 78140160 sectors (40007 MB), CHS=65535/16/63, UDMA(100)
 hda:


It's crapping on reading the partitons on my HD. 2.6.2-rc2-love4 has no problems reading the partitions.
Back to top
View user's profile Send private message
nevynxxx
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2003
Posts: 1123
Location: Manchester - UK

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmmm ok seems that the veas frame buffer does work now, thats changed since I installed. Now just need to remember which network card is in this comp.......
_________________
My Public Key

Wanted: Instructor in the art of Bowyery
Back to top
View user's profile Send private message
izomorfix
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Jun 2003
Posts: 81
Location: Romania

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

Zviratko wrote:
petrjanda: zname se?

Steel300: looks like you forgot Aureal Vortex patch :( can you post it on web pls? I have this card in my machne :) thx a million


Ah yes,
Finally someone who appreciates my patch (well sorta) :lol:
_________________
0100100100100000011011000110111101110110
0110010100100000010001110110010101101110
01110100011011110110111100100001
Back to top
View user's profile Send private message
Bague
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 292

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

Damn, what is with all these kernels?!?!?! It's an update ever other day hahaha. And I had a friend who said Gentoo wasn't bleeding-edge.....

Hmmm, I was asking about supermount cause someone told me to get the patch for it because I want my CDRoms to mount and umount when I take CD's in and out. If anyone has any tips on this, I would appreciate them greatly.

Also, not the best place to ask, but My DRI isn't working, is there a kernel module for such?

So let me guess, tomorrow we will have Love 2.6.4-R1? We need a program that updates this daily :P
Back to top
View user's profile Send private message
Spawn of Lovechild
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 253
Location: Århus, Denmark

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

nevynxxx wrote:


[ot] p.s. how do you use the "url" thing in posts?


remove spaces
[ U R L = http://foobar.org ] Foobar [ / U R L ]
_________________
Proud to be a 22 year old Infidel, GNOME lover and member of LIK.
Back to top
View user's profile Send private message
Evil Dark Archon
Guru
Guru


Joined: 21 Dec 2002
Posts: 562
Location: Santa Rosa, CA

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

@Bague
you can get supermount in my patchset, which is actually a patchset to this patchset, you can get it here. for the dri question i need a link to your .config file and what video card you have, and if you want the latest loves, you can use rsync on my server which has the latest loves as soon as i discover them predigested, the command i use is rsync --recursive --verbose --ignore-existing rsync://rsync.andrewnelson.org/loveebuilds /usr/local/portage, you can put it in a cron job if you want.
_________________
This post has been over explained for newb-informing purposes.

Registered Linux user 347334
Abit AV8-3rd eye, AMD Athlon64 3500+ 90nm, ATI Radeon x850 pro
Back to top
View user's profile Send private message
nevynxxx
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2003
Posts: 1123
Location: Manchester - UK

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

Spawn of Lovechild wrote:
nevynxxx wrote:


[ot] p.s. how do you use the "url" thing in posts?


remove spaces
[ U R L = http://foobar.org ] Foobar [ / U R L ]


Ahhhh thanks, I can make nicer looking posts now.
_________________
My Public Key

Wanted: Instructor in the art of Bowyery
Back to top
View user's profile Send private message
Bague
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 292

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmmm, does evil update with love? Also, when I try to manually mount a music cdrom in my first drive, it says

"mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/cdroms/cdrom0,
or too many mounted file systems"


As far as my .config file, how should I send it? I COULD copy/paste, but that would be huge...
Back to top
View user's profile Send private message
phlashback
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jul 2002
Posts: 142
Location: Normal

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 10:08 pm    Post subject: Reply with quote

nevynxxx..

I think that your aty128fb.c compile error is my fault :roll:

I had to hand apply the fb_sysfs_udev.patch inorder to get a patch that worked, and I misstyped at least one line

in drivers/video/aty/aty128fb.c

find
if (register_framebuffer(info, &pdev-dev) < 0)
chande to
if (register_framebuffer(info, &pdev->dev) < 0)


I hope that takes care of it

edit.
fixed the new one here
http://home.insightbb.com/~g.rude/Linux_patches/fb_sysfs_udev.patch
_________________
The terrible thing about hell is that when you're there you can't even tell as you move through this life you love so you could be there and not even know


Last edited by phlashback on Sat Feb 28, 2004 10:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Wedge_
Advocate
Advocate


Joined: 08 Aug 2002
Posts: 3614
Location: Scotland

PostPosted: Sat Feb 28, 2004 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

Bague wrote:
Hmmmm, does evil update with love? Also, when I try to manually mount a music cdrom in my first drive, it says

"mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/cdroms/cdrom0,
or too many mounted file systems"

You don't mount music CDs, just point your player program to the /dev node for the drive and it'll play from there.

Bague wrote:
As far as my .config file, how should I send it? I COULD copy/paste, but that would be huge...

If you've got some webspace, upload it there.
_________________
Per Ardua Ad Astra
The Earth is the cradle of the mind, but we cannot live forever in a cradle - Konstantin E. Tsiolkovsky
Gentoo Radeon FAQ
Back to top
View user's profile Send private message
christsong84
Veteran
Veteran


Joined: 06 Apr 2003
Posts: 1002
Location: GMT-8 (Spokane)

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 12:23 am    Post subject: Reply with quote

gringo wrote:
thanks steel, works nice here!


recent convert to love sources (hate having to repatch bootsplash with every new kernel of the other versions...gotta love the love ;) )

Anyhoo...AWESOME job on these...I'm enjoying it after a quick bout finding out that "please append correct root=" means diable the SATA scsi drivers :P
_________________
while(true) {self.input(sugar);} :twisted:
Back to top
View user's profile Send private message
Bague
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 292

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 1:29 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the information about getting music cds to work, I can finally have background music :)

As far as DRI and my .config file, I made a new thread for it, so please go here and check it out.
Back to top
View user's profile Send private message
CheshireCat
Guru
Guru


Joined: 25 Aug 2002
Posts: 572

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 1:56 am    Post subject: Reply with quote

Hrm, packet cdrw seems to be broken. I formatted a disc, set up the packet block device, and got an oops on mounting. D'oh! OTOH it seems ok aside from that particular feature.

Anyone tried to get cd-mrw patches to work at all? The most recent one I was able to turn up was this. I'll need to de-HTML it before I can try it out. Inlining patches makes them hell to grab out of web archives :-/
Back to top
View user's profile Send private message
buckoven
n00b
n00b


Joined: 24 May 2003
Posts: 34

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 11:02 am    Post subject: Reply with quote

bit late, but finally mirrored!
Back to top
View user's profile Send private message
Zviratko
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 106
Location: Prague, Czech Republic

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

I really need the Aureal Vortex ALSA patch... can somebody mail it to me pls? Will it be included in future love-sources?
Back to top
View user's profile Send private message
Jens Ko.
n00b
n00b


Joined: 29 Feb 2004
Posts: 7

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Has someone a running 2.6.3-love6 patch with bootsplash option active running?
I have here a

LD .tmp_vmlinux1
drivers/built-in.o(.text+0xa8092): In function `splash_getraw':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa8894): In function `splash_verbose':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa8d78): In function `splash_status':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa8eac): In function `splash_read_proc':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa9085): In function `splash_write_proc':
: undefined reference to `con2fb_map'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1

Error..

Has someone a idea?
Without Bootsplash active it seems to compile fine.

Jens
Back to top
View user's profile Send private message
nevynxxx
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2003
Posts: 1123
Location: Manchester - UK

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

phlashback wrote:
nevynxxx..

I think that your aty128fb.c compile error is my fault :roll:



Well since the *edit* vesa *edit* driver seems to work with no noticable diffrence from what I had before, I might as well leave it as it is. Will try the compile if I get a minute later....if I do I'll get back to you, otherwise next time will be with the next love release.

Thanks anyway.
_________________
My Public Key

Wanted: Instructor in the art of Bowyery


Last edited by nevynxxx on Sun Feb 29, 2004 6:02 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Wedge_
Advocate
Advocate


Joined: 08 Aug 2002
Posts: 3614
Location: Scotland

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

Jens Ko. wrote:
Has someone a running 2.6.3-love6 patch with bootsplash option active running?
I have here a

LD .tmp_vmlinux1
drivers/built-in.o(.text+0xa8092): In function `splash_getraw':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa8894): In function `splash_verbose':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa8d78): In function `splash_status':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa8eac): In function `splash_read_proc':
: undefined reference to `con2fb_map'
drivers/built-in.o(.text+0xa9085): In function `splash_write_proc':
: undefined reference to `con2fb_map'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1

Error..

Has someone a idea?
Without Bootsplash active it seems to compile fine.

Jens

Have you got VESA framebuffer support enabled?
_________________
Per Ardua Ad Astra
The Earth is the cradle of the mind, but we cannot live forever in a cradle - Konstantin E. Tsiolkovsky
Gentoo Radeon FAQ
Back to top
View user's profile Send private message
Jens Ko.
n00b
n00b


Joined: 29 Feb 2004
Posts: 7

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Have you got VESA framebuffer support enabled?


Yes, I think so..
I activated device drivers -> graphics support ->
support famebuffer devices [on]
vesa VGA graphics support [on]
Back to top
View user's profile Send private message
cgibreak
n00b
n00b


Joined: 12 Oct 2003
Posts: 20

PostPosted: Sun Feb 29, 2004 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

_Nomad_ wrote:
PickledOnion wrote:
LOL, 2.6.4-rc1 is out.

I'm beginning to think that anyone with an uptime of over 24 hours is a girl! :twisted:


So we just need to wait a few hours and there'll be an mm version :lol:


yeah thats here too: 2.6.4_rc1-mm1
Back to top
View user's profile Send private message
boroshan
l33t
l33t


Joined: 16 Apr 2003
Posts: 730
Location: upside down

PostPosted: Tue Mar 02, 2004 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

Jens Ko. wrote:
Quote:
Have you got VESA framebuffer support enabled?


Yes, I think so..
I activated device drivers -> graphics support ->
support famebuffer devices [on]
vesa VGA graphics support [on]

I just had this.

Try setting graphics console support to Y rather than M
_________________
Don't let THEM immanentize the Eschaton!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum