Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Dracut-systemd does not detect encrypted luks partition
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
User7z
n00b
n00b


Joined: 01 Jul 2024
Posts: 3

PostPosted: Mon Jul 01, 2024 6:30 pm    Post subject: Dracut-systemd does not detect encrypted luks partition Reply with quote

Iam new to gentoo and tryjng to install it , the installation proccess was a good experience however my.probleme is that :
Init system : systemd because my setup.depends on systemd to auto mount my luks partition
, after install i cant boot , a few services setup but it doesnot show prompt asking me to type the password , cryptsetup and systemd indeed installed and dracut shows that it adds them to the initramfs as uki (since that what iam using ), its been 6 days and i cant make it work with gentoo even with root=/dev/gpt-auto-root .
Another remarque : /usr/lib/systemd/ have no systemd-cryptsetup ,
I hope you guys could figure it out i cant provide journal.since tbe system didnt boot , but if its needed i can provide the dracut boot.report
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Administrator
Administrator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 22070

PostPosted: Mon Jul 01, 2024 6:43 pm    Post subject: Re: Dracut-systemd does not detect encrypted luks partition Reply with quote

Welcome to the forums. This appears to be a duplicate of Dracut-systemd does not detect encrypted luks partition, so I moved this one to Duplicate Threads.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum