Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
compiling kernel
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
devoogdt
n00b
n00b


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 8

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 5:15 pm    Post subject: compiling kernel Reply with quote

I am not able to compile a proper kernel.
I get messages like "drivers/char/drm/drm.o(.text+0x6e86): undefined reference to `sis_malloc´"
The last line is "make: *** [vmlinux] Error 1"

Thanks,


Oliver Devoogdt
Back to top
View user's profile Send private message
pjp
Administrator
Administrator


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 16709

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

Checking out the Kernel HOWTO may give you some insight. As to your specific problem, I'm not sure what it could be other than not selecting enough or the correct options.
_________________
Ladies and gentlemen, allow me to present, Man Not Caring. -- Perry Cox
Back to top
View user's profile Send private message
fmalabre
Guru
Guru


Joined: 19 Jun 2002
Posts: 376
Location: Chicago

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

What kernel sources do you use?
Back to top
View user's profile Send private message
sa
Guru
Guru


Joined: 10 Jun 2002
Posts: 450

PostPosted: Wed Jul 31, 2002 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

I think your problem is with this kernel option:
Code:
make menuconfig
   Character devices  --->
       /dev/agpgart (AGP Support)
       or/and
       Generic SiS support
       Direct Rendering Manager (XFree86 DRI support)
       but probably this one:
          Build drivers for old (XFree 4.0) DRM (NEW)


depending on how you have it you could try to enable/disable/not compile as module...

hth,
sa
Back to top
View user's profile Send private message
iplayfast
l33t
l33t


Joined: 08 Jul 2002
Posts: 642
Location: Cambridge On,CA

PostPosted: Thu Sep 19, 2002 1:37 am    Post subject: Reply with quote

I've got the same problem with the newest gentoo. (fresh install). It doesn't matter if I try to compile with sis drivers as modules or as in kernel, something breaks either way. I have a feeling this may be a kernal source problem (missing something).

FOUND IT! I did a google search and found Alan Cox talking about this very problem. Turns out that you need two of the flags turned on. (but I can't find the thread, so you will have to experiment.) Sorry for not having more info. I'll edit this again next time I have a chance.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum