Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
damn (gnome?) login keyring in Vivaldi and Opera (chrome OK)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1553
Location: indiana

PostPosted: Wed Nov 24, 2021 10:40 pm    Post subject: damn (gnome?) login keyring in Vivaldi and Opera (chrome OK) Reply with quote

Hi guys,

I want to disable that annoying message (showing up when closing the respective browser): "Authentication required: The login keyring did not get unlocked when you logged into your computer.".

I am aware of the "--password-store=basic" switch for the executable but it only works (why???) for chrome itself not for its derivations Vivaldi and Opera.


Any ideas or suggestions are welcome

Thanks in advance

BTW : I checked the useflags of Vivaldi or Opera but there is nothing slighty interessting regarding the issue.
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D

Ryzen7 5600x ; Geforce1650 ; kernel 5.15.0
Back to top
View user's profile Send private message
alamahant
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2019
Posts: 1991

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 12:32 am    Post subject: Reply with quote

Hi
Try
Code:

USE="-gnome-keyring" emerge -1av app-crypt/pinentry
emerge -cav gnome-keyring virtual/secret-service app-crypt/libsecret

Also make sure there are no references to "gnome-keyring" in /etc/portage/package.use
Then best if you added universal
Code:

USE="-gnome -gnome-keyring"

In make.conf
and rebuilt @world
PS:I hope you are not using gnome :)
_________________
:)


Last edited by alamahant on Thu Nov 25, 2021 12:42 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1553
Location: indiana

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 12:42 am    Post subject: Reply with quote

OK, I did what you suggested but to no avail :

Code:
These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild   R    ] net-libs/glib-networking-2.68.2::gentoo  USE="libproxy ssl -gnome* -test" ABI_X86="32 (64) (-x32)" 234 KiB
[ebuild   R    ] x11-misc/lightdm-1.30.0-r2::gentoo  USE="gtk introspection qt5 -audit -gnome* -non_root -vala" 499 KiB
[ebuild  N     ] virtual/secret-service-0::gentoo  0 KiB
[ebuild   R    ] app-crypt/pinentry-1.2.0::gentoo  USE="gnome-keyring* gtk ncurses qt5 -caps -efl -emacs" 0 KiB
[ebuild  N     ] gnome-base/gnome-keyring-40.0::gentoo  USE="caps filecaps pam ssh-agent (-selinux) -test" 1,303 KiB


I manually removed virtual/secret-service-0 since it stopped my from removing gnome-keyring.

But the world update pulls that stuff in again, although -gnome and -gnome-keyring has been added to make.conf USE flags...
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D

Ryzen7 5600x ; Geforce1650 ; kernel 5.15.0
Back to top
View user's profile Send private message
alamahant
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2019
Posts: 1991

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 12:43 am    Post subject: Reply with quote

Also make sure there are no references to "gnome-keyring" in /etc/portage/package.use
Plz see my updated post above.
_________________
:)
Back to top
View user's profile Send private message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1553
Location: indiana

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 12:45 am    Post subject: Reply with quote

OK nevermind, I found the culprit, pinentry was in package.use with gnome-keyring USE flags.


Thanks for helping me solving it!
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D

Ryzen7 5600x ; Geforce1650 ; kernel 5.15.0
Back to top
View user's profile Send private message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1553
Location: indiana

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 12:50 am    Post subject: Reply with quote

I really hate so say it... The problem remains :( The behaviour of both browsers stays exactly the same.
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D

Ryzen7 5600x ; Geforce1650 ; kernel 5.15.0
Back to top
View user's profile Send private message
alamahant
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2019
Posts: 1991

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 12:53 am    Post subject: Reply with quote

Loging in and out or rebooting?
_________________
:)
Back to top
View user's profile Send private message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1553
Location: indiana

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 1:00 am    Post subject: Reply with quote

I did reboot ofc. My only guess now would be to rebuild Vivaldi and Opera but that has to happen tomorrow :)
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D

Ryzen7 5600x ; Geforce1650 ; kernel 5.15.0
Back to top
View user's profile Send private message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1553
Location: indiana

PostPosted: Thu Nov 25, 2021 9:57 am    Post subject: Reply with quote

Rebuilding the browsers did not fix it.
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D

Ryzen7 5600x ; Geforce1650 ; kernel 5.15.0
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum