Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Duron=Athlon?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
C1REX
l33t
l33t


Joined: 02 Jan 2004
Posts: 617
Location: London

PostPosted: Sun Feb 15, 2004 8:47 am    Post subject: Duron=Athlon? Reply with quote

Większość osób ma ustawione dla Doruna flagi pod zwykłego athlona.
http://gentoo.pl/?id=tips&id_tips=56

Za tym linkiem jest wyjaśnione, że żaden Duron nie jest w tej architekturze, a w najgorszym wypadku jest jako athlon-tbird.

Jak to jest naprawdę? Ja mam Durona800 i flagi -march=athlon-tbird -mcpu=athlon-tbird.
System chodzi stabilnie i żadnych błędów mi nie wywala.
_________________
I'm sorry for language mistakes. My native language is polish.
Back to top
View user's profile Send private message
_alpha_
n00b
n00b


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 34
Location: Poland

PostPosted: Sun Feb 15, 2004 9:40 am    Post subject: Reply with quote

ja to widze tak... kazdy duron (a przynajmniej te z tego wieku :wink: ) moze byc na optymalizacji athlona... tak jak moze byc na i686 oraz i386 (do tylu dziala zawsze). a teraz zaleznie jakiego masz tego durona to tak mozesz podwyzszyc ta poprzeczke.
Dla twojego bedzie to na 95% athlon-tbird a dla tych na jadrze morgan athlon-xp (jak np. u mnie -> duron morgan 1,3) :roll:
tak mi sie przynajmniej wydaje :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
fallow
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Jan 2004
Posts: 2206
Location: Poland

PostPosted: Sun Feb 15, 2004 1:42 pm    Post subject: Re: Duron=Athlon? Reply with quote

C1REX wrote:

Jak to jest naprawdę? Ja mam Durona800 i flagi -march=athlon-tbird -mcpu=athlon-tbird.
System chodzi stabilnie i żadnych błędów mi nie wywala.


hello :)
jak dla mnie to duron xxx to athlon xxx bez chach`u l2 . wybor typu procka przy optymalizacji ogranicza sie wiec do wyboru rodzaju athlona

http://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc-3.2/gcc/i386-and-x86-64-Options.html#i386%20and%20x86-64%20Options

a to czy to bedzie taki athlon czy inny nie wplywa na stabilnosc bo i tak to ta sama architektura i ten sam zestaw rozkazow

greeetz :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum