Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
all my emerge failed !
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bemixam
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 62
Location: France (Paris)

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 1:06 am    Post subject: all my emerge failed ! Reply with quote

each time i try to emerge something .... it download the source .... ok
but when it try to extract the source ..... it failed

Code:

Calculating dependencies ...done!
  >>> emerge dev-python/pygtk-0.6.9 to /
  >>> md5 ;-) pygtk-0.6.9.tar.gz
  >>> Unpacking source...
  >>> Unpacking pygtk-0.6.9.tar.gz
  tar: pygtk-0.6.9/gtk.py: Wrote only 2048 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/GtkExtra.py: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/gtkgl.py: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/stamp-h.in: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/COPYING: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: Archive contains obsolescent base-64 headers
  tar: pygtk-0.6.9/INSTALL: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/NEWS: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/acinclude.m4: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/config.guess: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/configure: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/install-sh: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/missing: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/gtkglmodule.c: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/libglademodule.c: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/pygtk.spec: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/pyglade/__init__.py: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/pyglade/style.py: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/pyglade/Makefile.am: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Skipping to next header
  tar: pygtk-0.6.9/pyglade/py-compile: Wrote only 0 of 10240 bytes
  tar: Unexpected EOF in archive
  tar: Error is not recoverable: exiting now
 
  !!! ERROR: The ebuild did not complete successfully.
  !!! Function unpack, Line 24, Exitcode 2
  !!! failure unpacking pygtk-0.6.9.tar.gz


i think that it is tar fault ....
does somebody have the solution to this problem ....

i can do emerge before the first reboot .... but after i have this error ...
i use gentoo 1.4 RC1.
Back to top
View user's profile Send private message
Naan Yaar
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 1549

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 1:20 am    Post subject: Reply with quote

Sounds like you are running out of disk space.
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7232
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 1:43 am    Post subject: Reply with quote

Code:
df
will tell you 8)

Naan Yaar wrote:
Sounds like you are running out of disk space.
Back to top
View user's profile Send private message
bemixam
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 62
Location: France (Paris)

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 9:53 am    Post subject: Reply with quote

Naan Yaar wrote:
Sounds like you are running out of disk space.


i have 5Go free on / :(


i try to install again a 1.2 gentoo .... but i have the same problem

just when i try to emerge X !!!
so i can t install a new gentoo !!! :evil:

i don't understand because it worked perfectly fews weeks ago ...

i saw someone which have the same problem .... he can t repair his 1.2 gentoo so he install a 1.4 ... and it works for him ....

but i try to install a 1.4 too .... and always the same problem
Back to top
View user's profile Send private message
rac
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 30 May 2002
Posts: 6553
Location: Japanifornia

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 10:16 am    Post subject: Reply with quote

bemixam wrote:
i have 5Go free on /

Is that the partition that holds /var/tmp/portage?
_________________
For every higher wall, there is a taller ladder
Back to top
View user's profile Send private message
bemixam
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 62
Location: France (Paris)

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 10:19 am    Post subject: Reply with quote

rac wrote:

Is that the partition that holds /var/tmp/portage?


yes ....

i have :
/dev/hda5 /boot => 150Mo
/dev/hda6 swap => 512Mo
/dev/hda7 / => 6Go
/dev/hda8 /home => 10Go

i format / and /boot each time i try to install
Back to top
View user's profile Send private message
rac
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 30 May 2002
Posts: 6553
Location: Japanifornia

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 10:24 am    Post subject: Reply with quote

This happens every time you try to unpack a tar archive, right? What are your CFLAGS? Which stage tarball did you use?
_________________
For every higher wall, there is a taller ladder
Back to top
View user's profile Send private message
bemixam
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 62
Location: France (Paris)

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 10:39 am    Post subject: Reply with quote

i had a gentoo 1.2 ( Xfree, gnome ,etc ) wich works perfectly but one time i try to emerge something .... and i found this problem

i tried to resolve it but i didnt find

so i try to install a 1.4 ( stage3 for pentium3 )

but the problem came back .... and this time at the begining of the installation ( Xfree )

generaly, the install works until i try to emerge Xfree ....
i emerge lynx first ... ( the X compilation is long :wink: ) => it works
then i try to emerge Xfree .... => and it fails

my CFLAGS are the default CFLAGS ( stage3 for pentium3 )
i didnt touch it

ps : sorry my english is verry bad :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
bemixam
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 62
Location: France (Paris)

PostPosted: Mon Sep 16, 2002 10:40 am    Post subject: Reply with quote

rac wrote:
This happens every time you try to unpack a tar archive, right?


yes
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum