Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge @x11-module-rebuild error
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
assemblerhead
n00b
n00b


Joined: 23 Jan 2016
Posts: 20
Location: TX,US

PostPosted: Wed Sep 18, 2019 1:07 pm    Post subject: emerge @x11-module-rebuild error Reply with quote

Every since the /lib64 migration && split-user mess, emerge @x11-module-rebuild has done one of two things on my system :

#1 : finds only Xorg server, builds and installs it only.
OR
#2 : finds only Xorg server, attempts to build it and hardlocks the system.

If I emerge all Xorg components separately, they all build and install, no problems.
emerge @x11-module-rebuild worked as expected BEFORE the /lib64 migration && split-user mess.

Kernel Version :
4.19.73-gentoo-Generic_x86_64 #1 SMP Wed Sep 18 05:19:19 CDT 2019 x86_64 AMD FX(tm)-9590 Eight-Core Processor AuthenticAMD

Emerge-info available if it will help.
Back to top
View user's profile Send private message
Josef.95
Advocate
Advocate


Joined: 03 Sep 2007
Posts: 3931
Location: Germany

PostPosted: Thu Sep 19, 2019 8:49 am    Post subject: Reply with quote

This is fixed in >=sys-apps/portage-2.3.76
see Bug 693980
Back to top
View user's profile Send private message
assemblerhead
n00b
n00b


Joined: 23 Jan 2016
Posts: 20
Location: TX,US

PostPosted: Thu Sep 19, 2019 11:41 am    Post subject: Thanks Reply with quote

Thanks for the info.

Portage version on system ( sys-apps/portage-2.3.69 ).

Code:
emerge -pvt portage
These are the packages that would be merged, in reverse order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild     U ~] sys-apps/portage-2.3.76::gentoo [2.3.69::gentoo] USE="(ipc) native-extensions rsync-verify xattr -build -doc -epydoc -gentoo-dev (-selinux)" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_6 -pypy -python3_5 -python3_7" 1,010 KiB
[blocks B      ] <app-portage/gentoolkit-0.4.6 ("<app-portage/gentoolkit-0.4.6" is blocking sys-apps/portage-2.3.76)

Great ... going to have to ditch the gentoolkit.

[Moderator edit: added [code] tags to preserve output layout. -Hu]
Back to top
View user's profile Send private message
Josef.95
Advocate
Advocate


Joined: 03 Sep 2007
Posts: 3931
Location: Germany

PostPosted: Thu Sep 19, 2019 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Code:
emerge -av1 ">=sys-apps/portage-2.3.76" ">=app-portage/gentoolkit-0.4.6"
should work.
Back to top
View user's profile Send private message
assemblerhead
n00b
n00b


Joined: 23 Jan 2016
Posts: 20
Location: TX,US

PostPosted: Thu Sep 19, 2019 3:52 pm    Post subject: Thanks Reply with quote

Thanks for your response.

Upgraded Portage and the gentoolkit and get this output :
Code:

emerge -pv @x11-module-rebuild

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-video-intel-2.99.917_p20190301::gentoo  USE="dri sna udev -debug -tools -uxa -xvmc" 0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-input-keyboard-1.9.0::gentoo  0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-input-libinput-0.28.2::gentoo  0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-input-mouse-1.9.3::gentoo  0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-video-amdgpu-19.0.1::gentoo  USE="udev" 0 KiB

Total: 5 packages (5 reinstalls), Size of downloads: 0 KiB


This line is missing :
Code:

[ebuild   R    ] x11-base/xorg-server-1.20.5:0/1.20.5::gentoo  USE="dmx glamor ipv6 static-libs suid udev wayland xcsecurity xorg -debug -doc -elogind -kdrive -libressl -minimal (-selinux) -systemd -unwind -xephyr -xnest -xvfb" 0 KiB


If I make a 'x11-module-rebuild' file in '/etc/portage/sets/' it does show everything needed.
Code:

emerge -pv @x11-module-rebuild
Error during set creation: Redefinition of set 'x11-module-rebuild' (sections: 'x11-module-rebuild', 'usersets')

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild   R    ] x11-base/xorg-server-1.20.5:0/1.20.5::gentoo  USE="dmx glamor ipv6 static-libs suid udev wayland xcsecurity xorg -debug -doc -elogind -kdrive -libressl -minimal (-selinux) -systemd -unwind -xephyr -xnest -xvfb" 0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-input-mouse-1.9.3::gentoo  0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-input-libinput-0.28.2::gentoo  0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-input-keyboard-1.9.0::gentoo  0 KiB
[ebuild   R    ] x11-drivers/xf86-video-amdgpu-19.0.1::gentoo  USE="udev" 0 KiB

Total: 5 packages (5 reinstalls), Size of downloads: 0 KiB

I think I may need to update that bug report with this new output.
Back to top
View user's profile Send private message
Josef.95
Advocate
Advocate


Joined: 03 Sep 2007
Posts: 3931
Location: Germany

PostPosted: Thu Sep 19, 2019 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, I think it is fine. The x11-module-rebuild Set is for rebuilding the x11-modules, not for the xorg-server

If you are interested rebuilding (or updating) the xorg-server and the x11-modules, then i would run
Code:
emerge -av1 xorg-server @x11-module-rebuild
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum