Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
zathura-cb can't display jpg images
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
TriaSirax
n00b
n00b


Joined: 11 Jul 2019
Posts: 1
Location: Turkey

PostPosted: Thu Jul 11, 2019 2:31 pm    Post subject: zathura-cb can't display jpg images Reply with quote

Hi, first time here and a new user. I installed zathura-cb to read my cbz archive mangas. If the archive contains png images then there is no problem but if the archive has jpg images zathura gives an error: Document has no image to display or something like that. I have enabled png and jpeg flags globally. And other image viewers like sxiv can display jpgs too. What am I missing?
Back to top
View user's profile Send private message
petr2008
n00b
n00b


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 73
Location: Prague, cz

PostPosted: Sun Aug 18, 2019 11:18 am    Post subject: similar problem on fresh install Reply with quote

I am experiencing similar problem on fresh install. Viewers like eom, eog, gqview report "unrecognised file format" on jpg. Gimp works, but this monster. sxiv works well.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 24371
Location: here

PostPosted: Mon Aug 19, 2019 6:44 am    Post subject: Reply with quote

If you download Alma-Tadema cbz from here, you can see image?
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
petr2008
n00b
n00b


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 73
Location: Prague, cz

PostPosted: Mon Aug 19, 2019 8:37 am    Post subject: Reply with quote

with x11-misc/qcomicbook yes,
installation of media-gfx/comix failed
Back to top
View user's profile Send private message
petr2008
n00b
n00b


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 73
Location: Prague, cz

PostPosted: Sun Sep 08, 2019 8:32 am    Post subject: Re: similar problem on fresh install Reply with quote

petr2008 wrote:
I am experiencing similar problem on fresh install. Viewers like eom, eog, gqview report "unrecognised file format" on jpg. Gimp works, but this monster. sxiv works well.


I tried to upgrade libjpeg-turbo to masked version.
=media-libs/libjpeg-turbo-2.0.2 ~amd64
Still the same behavior.
Maybe eom and others want media-libs/jpeg instead ?
However it is blocked by media-libs/libjpeg-turbo.
Back to top
View user's profile Send private message
petr2008
n00b
n00b


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 73
Location: Prague, cz

PostPosted: Tue Nov 26, 2019 7:53 pm    Post subject: Re: similar problem on fresh install Reply with quote

petr2008 wrote:
I am experiencing similar problem on fresh install. Viewers like eom, eog, gqview report "unrecognised file format" on jpg. Gimp works, but this monster. sxiv works well.


After few updates it works now. One needs to be patient.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum