Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
init scripts: --nodeps omits cgroups
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
oglueck
n00b
n00b


Joined: 13 May 2004
Posts: 13

PostPosted: Fri Apr 12, 2019 1:12 pm    Post subject: init scripts: --nodeps omits cgroups Reply with quote

Is it intentional for openrc-run to not set cgroups for a service when --nodeps is given?

I am asking because of udev. When you update udev then the emerge message tells you to reload with /etc/init.d/udev --nodeps restart
But as that won't put udev in its own cgroup anymore it can cause problems when it kills processes from its cgroup. Such as sshd...

see http://odi.ch/weblog/posting.php?posting=732
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5914

PostPosted: Fri Apr 12, 2019 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

Run it with --verbose/--debug flags, the cgroup part of openrc has debug print statements that should say whether it tried to use a cgroup or not.

If it really is broken like this, that's quite a severe bug and you should probably report it.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum