Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KVM VGA passthrough no Sound via the host
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tinitus
Veteran
Veteran


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 1754

PostPosted: Mon Feb 11, 2019 8:16 am    Post subject: KVM VGA passthrough no Sound via the host Reply with quote

Hello,

I setting up KVM with nvidia passthrough. But I get no sound via the Host.

How can I get a virtual Mouse and Keyboard Support in the VM?
Back to top
View user's profile Send private message
bambogambo
n00b
n00b


Joined: 04 Mar 2019
Posts: 2
Location: Bielsko-Biala, Poland

PostPosted: Wed Mar 06, 2019 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, unfortunately I don't know about the sound but about that input, maybe emerging x11-drivers/xf86-input-evdev will help solving the keyboard and mouse problem.
_________________
This is my Gentoo. There are many like it, but this one is mine.
Back to top
View user's profile Send private message
Maitreya
Guru
Guru


Joined: 11 Jan 2006
Posts: 421

PostPosted: Wed Mar 06, 2019 6:31 pm    Post subject: Reply with quote

Do you want to passthrough a seperate soundcard or the sound on the HDMI port from the nvidia card?

In the 2nd option you'll need to pass on that subdevice (*.1) through to kvm as well.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum