Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Torguard [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tony0945
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 3191
Location: Illinois, USA

PostPosted: Wed Jan 02, 2019 1:50 am    Post subject: Torguard [SOLVED] Reply with quote

Anyone using the Torguard VPN? The download is a .deb file, any help with installing is appreciated.

Last edited by Tony0945 on Wed Jan 02, 2019 9:42 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 22312
Location: here

PostPosted: Wed Jan 02, 2019 6:27 am    Post subject: Reply with quote

Exists an ebuild for version 3.90.0, try to rename for latest version
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
Tony0945
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 3191
Location: Illinois, USA

PostPosted: Wed Jan 02, 2019 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

fedeliallalinea wrote:
Exists an ebuild for version 3.90.0, try to rename for latest version

Thank you!
I spent most of the morning trying to get it to work but I think it needs major surgery.

What did work was following the gentoo wiki for openvpn.
I emerged openvpn then downloaded a .vpn file from torguard's website. I copied that to /etc/openvpn/openvpn.conf. Following the wiki, I also created a file /etc/openvpn/auth with my torguard service username and password (different values from the account username and password). Then "service openvpn start" just works! I went to too sites to check my ip address and it has been stealthed.

I do have some log WARNINGS.
Code:
Jan  2 15:29:51 MSI openvpn[28690]: WARNING: 'link-mtu' is used inconsistently, local='link-mtu 1590', remote='link-mtu 1557'
Jan  2 15:29:51 MSI openvpn[28690]: WARNING: 'tun-mtu' is used inconsistently, local='tun-mtu 1532', remote='tun-mtu 1500'
Jan  2 15:29:51 MSI openvpn[28690]: WARNING: 'comp-lzo' is present in local config but missing in remote config, local='comp-lzo'

I have not setup the server. Wouldn't that be for if I were providing the VPN?
Back to top
View user's profile Send private message
Anon-E-moose
Advocate
Advocate


Joined: 23 May 2008
Posts: 4258
Location: Dallas area

PostPosted: Wed Jan 02, 2019 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

You could try and make them match by setting the values, but since they're warnings, no big deal.
I sometimes get the link-mtu warning, I ignore it and the vpn works fine.
_________________
Asus m5a99fx, FX 8320 - nouveau, oss4, rx550 for qemu passthrough
Acer laptop E5-575, i3-7100u - i965, alsa
---both---
5.0.13 zen kernel, profile 17.1 (no-pie & modified) amd64-no-multilib
gcc 8.2.0, eudev, openrc, openbox, palemoon
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum