Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
How to reduce the time when init the Xorg?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wuyk-sono
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2017
Posts: 12

PostPosted: Thu Oct 18, 2018 8:45 am    Post subject: How to reduce the time when init the Xorg? Reply with quote

Code:
X.Org X Server 1.17.4
Release Date: 2015-10-28
[  3397.106] X Protocol Version 11, Revision 0
[  3397.106] Build Operating System: Linux 4.4.6-gentoo x86_64 Gentoo
[  3397.106] Current Operating System: Linux localhost-64 4.4.111-gentoo+ #5 SMP Fri May 18 12:01:06 CST 2018 x86_64[  3397.106] Kernel command line: auto BOOT_IMAGE=gentoo ro root=801 video=uvesafb:1920x1080-32,mtrr:3,ywrap quiet splash=silent,fadein,theme: console=tty12 acpi_enforce_resources=lax
[  3397.106] Build Date: 26 July 2016  06:53:29AM
[  3397.106]
[  3397.106] Current version of pixman: 0.32.8
[  3397.106]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
[  3397.106] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[  3397.106] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Oct 18 15:49:27 2018
[  3397.106] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[  3397.106] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[  3397.106] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[  3397.106] (==) ServerLayout "Layout0"
[  3397.106] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[  3397.106] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
[  3397.106] (**) |   |-->Device "Device0"
[  3397.106] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[  3397.106] (**) |-->Input Device "Mouse0"
[  3397.106] (==) Automatically adding devices
[  3397.106] (==) Automatically enabling devices
[  3397.106] (==) Automatically adding GPU devices
[  3397.106] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[  3397.106]    Entry deleted from font path.
[  3397.106] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[  3397.106]    Entry deleted from font path.
[  3397.106] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[  3397.106]    Entry deleted from font path.
[  3397.106] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[  3397.106]    Entry deleted from font path.
[  3397.106]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[  3397.106] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[  3397.106] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[  3397.106]    Entry deleted from font path.
[  3397.106]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[  3397.106] (==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/misc/
[  3397.106] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[  3397.106] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[  3397.106] (WW) Disabling Keyboard0
[  3397.106] (WW) Disabling Mouse0
[  3397.106] (II) Loader magic: 0x810c80
[  3397.106] (II) Module ABI versions:
[  3397.106]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[  3397.106]    X.Org Video Driver: 19.0
[  3397.106]    X.Org XInput driver : 21.0
[  3397.106]    X.Org Server Extension : 9.0
[  3397.106] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card0)
[  3397.107] (--) PCI:*(0:1:0:0) 10de:1c82:7377:0000 rev 161, Mem @ 0xf6000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xf0000000/33554432, I/O @ 0x0000e000/128, BIOS @ 0x????????/524288
[  3397.107] (II) LoadModule: "glx"
[  3397.107] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[  3397.110] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[  3397.110]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[  3397.110]    Module class: X.Org Server Extension
[  3397.110] (II) NVIDIA GLX Module  384.98  Thu Oct 26 14:35:55 PDT 2017
[  3397.110] (II) LoadModule: "nvidia"
[  3397.110] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[  3397.110] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[  3397.110]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[  3397.110]    Module class: X.Org Video Driver
[  3397.110] (II) NVIDIA dlloader X Driver  384.98  Thu Oct 26 14:06:45 PDT 2017
[  3397.110] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[  3397.110] (++) using VT number 7

[  3397.112] (II) Loading sub module "fb"
[  3397.112] (II) LoadModule: "fb"
[  3397.112] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
[  3397.112] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[  3397.112]    compiled for 1.17.4, module version = 1.0.0
[  3397.112]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[  3397.112] (II) Loading sub module "wfb"
[  3397.112] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
[  3397.112] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[  3397.112]    compiled for 1.17.4, module version = 1.0.0
[  3397.112]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[  3397.112] (II) Loading sub module "ramdac"
[  3397.112] (II) LoadModule: "ramdac"
[  3397.112] (II) Module "ramdac" already built-in
[  3397.112] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[  3397.113] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[  3397.113] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[  3397.113] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[b][  3397.113] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[  3410.200] (--) NVIDIA(0): Valid display device(s) on GPU-0 at PCI:1:0:0[/b]
[  3410.200] (--) NVIDIA(0):     DFP-0
[  3410.200] (--) NVIDIA(0):     DFP-1
[  3410.200] (--) NVIDIA(0):     DFP-2
[  3410.200] (--) NVIDIA(0):     DFP-3 (boot)
[  3410.200] (--) NVIDIA(0):     DFP-4
[  3410.200] (--) NVIDIA(0):     DFP-5
[  3410.202] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce GTX 1050 Ti (GP107-A) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[  3410.202] (--) NVIDIA(0): Memory: 4194304 kBytes
[  3410.202] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 86.07.42.00.be
[  3410.202] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[  3410.202] (--) NVIDIA(GPU-0): DFP-0: disconnected
[  3410.202] (--) NVIDIA(GPU-0): DFP-0: Internal TMDS
[  3410.202] (--) NVIDIA(GPU-0): DFP-0: 165.0 MHz maximum pixel clock


there are about 13 seconds delay , how to reduce the time ?

I had try "/usr/bin/X -verbose 7 -logverbose 7 -tst"
it's same .

[Moderator edit: added [code] tags to preserve output layout. -Hu]
Back to top
View user's profile Send private message
log_null
n00b
n00b


Joined: 28 Nov 2011
Posts: 15

PostPosted: Thu Oct 18, 2018 10:12 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

there are about 13 seconds delay , how to reduce the time ?


This waiting time is related to console printing line ? If yes, you could try redirect stderr and sdtout to /dev/null , appending " &>/dev/null" to your command.
Back to top
View user's profile Send private message
wuyk-sono
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2017
Posts: 12

PostPosted: Fri Oct 19, 2018 1:27 am    Post subject: Reply with quote

log_null wrote:
Quote:

there are about 13 seconds delay , how to reduce the time ?


This waiting time is related to console printing line ? If yes, you could try redirect stderr and sdtout to /dev/null , appending " &>/dev/null" to your command.



thanks , I had try, it's same .

I had see "top", "strace" .
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 12939

PostPosted: Fri Oct 19, 2018 2:22 am    Post subject: Reply with quote

Is the problem reproducible using the open video driver for your card?
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5281

PostPosted: Fri Oct 19, 2018 4:42 am    Post subject: Reply with quote

Why are you using such an ancient kernel?
Back to top
View user's profile Send private message
Muso
l33t
l33t


Joined: 22 Oct 2002
Posts: 749
Location: The Holy city of Honolulu

PostPosted: Fri Oct 19, 2018 4:53 am    Post subject: Reply with quote

Ant P. wrote:
Why are you using such an ancient kernel?


++

Just noticed that from your mention,

OP, https://wiki.gentoo.org/wiki/Kernel/Upgrade
_________________
People Of Love

Kindness Evokes Kindness

Peace Emits Positive Energy
Back to top
View user's profile Send private message
wuyk-sono
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2017
Posts: 12

PostPosted: Sat Oct 20, 2018 6:41 am    Post subject: Reply with quote

Hu wrote:
Is the problem reproducible using the open video driver for your card?


thanks, no , I had disable the open source driver for NVIDIA video card in the kernel.

now, I just change another video card , it is ok , no delay , maybe there are some wrong with the card .


Last edited by wuyk-sono on Sat Oct 20, 2018 7:01 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
wuyk-sono
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2017
Posts: 12

PostPosted: Sat Oct 20, 2018 6:57 am    Post subject: Reply with quote

Ant P. wrote:
Why are you using such an ancient kernel?


thanks for your reply.

we had made a product which is base on X86 architecture, So I install the OS base on gentoo-portage3 and gentoo-source.

I don't want to update the kernel too often. I choose the 4.4.xxx kernel branch .

Maybe the next generation , I will choose another newly kernel. :)
Back to top
View user's profile Send private message
wuyk-sono
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2017
Posts: 12

PostPosted: Sat Oct 20, 2018 7:00 am    Post subject: Reply with quote

Muso wrote:
Ant P. wrote:
Why are you using such an ancient kernel?


++

Just noticed that from your mention,

OP, https://wiki.gentoo.org/wiki/Kernel/Upgrade


thanks for your reply.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum