Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
VMWare player not working on Gentoo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jimbow500
n00b
n00b


Joined: 24 Jan 2018
Posts: 10

PostPosted: Fri Apr 13, 2018 6:31 pm    Post subject: VMWare player not working on Gentoo Reply with quote

I posted this on the VMWare fourms and no one said anything

https://communities.vmware.com/thread/586201

Code:
2018-04-10T17:17:01.867-05:00| appLoader| I125: Log for appLoader pid=9485 version=12.5.9 build=build-7535481 option=Release

2018-04-10T17:17:01.867-05:00| appLoader| I125: The process is 64-bit.

2018-04-10T17:17:01.867-05:00| appLoader| I125: Host codepage=UTF-8 encoding=UTF-8

2018-04-10T17:17:01.867-05:00| appLoader| I125: Host is Linux 4.9.76-gentoo-r1 Gentoo Base System release 2.4.1

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: Invocation: "/opt/vmware/bin/vmplayer"

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: Calling: "/opt/vmware/bin/vmplayer"

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: VMDEVEL not set.

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: VMWARE_SHIPPED_LIBS_LIST is not set.

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: VMWARE_SYSTEM_LIBS_LIST is not set.

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: VMWARE_USE_SHIPPED_LIBS is not set.

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: VMWARE_USE_SYSTEM_LIBS is not set.

2018-04-10T17:17:01.875-05:00| appLoader| I125: Using configuration file /etc/vmware/config.

2018-04-10T17:17:01.887-05:00| appLoader| I125: libdir entry was not present in /etc/vmware/config.

2018-04-10T17:17:01.887-05:00| appLoader| W115: Unable to lookup library directory.


That is the complete log that gets printed into the /tmp/ folder

I installed it via `layman -a vmware`

and then portage, I have every in the kernel compiled that has vmware in the name

Here's my .config file

http://jimbow.co/.config
Back to top
View user's profile Send private message
tuggbuss
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Mar 2017
Posts: 208

PostPosted: Sat Jun 23, 2018 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

Well, the Wikipage is empty, no discussion either.

Whats up with vmware on Gentoo, something shady, or perhaps fatal.
I can add the overlay and am going to try install player, but don't have a clue about use flags or likewise.
Back to top
View user's profile Send private message
mir3x
Guru
Guru


Joined: 02 Jun 2012
Posts: 383

PostPosted: Sun Jun 24, 2018 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Im using vmware-player from vmware overlay.
It just starts without any messages (/opt/vmware/bin/vmplayer) or via menu.

How are u even starting it ? Why another problem is calling for it (Calling: "/opt/vmware/bin/vmplayer")


I checked and for me /opt/vmware/bin/vmplayer is symlink to -> /opt/vmware/lib/vmware/bin/vmplayer. And its binary file not some script. No idea where your "apploader" logs come from.
_________________
Installation aborted to prevent system self-destruction
Back to top
View user's profile Send private message
albright
Advocate
Advocate


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 2500
Location: Near Toronto

PostPosted: Sun Jun 24, 2018 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
libdir entry was not present in /etc/vmware/config


maybe you should put that in there (at least, that should
be an easy fix to get started)

for reference here is my (working) /etc/vmware/config file

Quote:
bindir = "/opt/vmware/bin"
libdir = "/opt/vmware/lib/vmware"
initscriptdir = "/etc/init.d"
authd.fullpath = "/opt/vmware/sbin/vmware-authd"
gksu.rootMethod = "su"
VMCI_CONFED = "yes"
VMBLOCK_CONFED = "yes"
VSOCK_CONFED = "yes"
NETWORKING = "yes"
player.product.version = "12.5.9"
product.buildNumber = "7535481"

_________________
.... there is nothing - absolutely nothing - half so much worth
doing as simply messing about with Linux ...
(apologies to Kenneth Graeme)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum