Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
chromium from pg_overlay
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Princess Nell
l33t
l33t


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 736

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 7:13 pm    Post subject: chromium from pg_overlay Reply with quote

[Moderator note: this post, and the first 7 responses, were originally attached to Chromium USE flag change?, which dealt with Chromium from ::gentoo. This subthread deals with Chromium from ::pg_overlay. -Hu]

Chromium from pg_overlay hasn't built for me in a while. 67-0.3396.87 fails with
Code:

[25/104] python ../../v8/tools/js2c.py gen/v8/libraries.cc CORE ../../v8/src/js/macros.py ../../v8/src/messages.h ../../v8/src/js/prologue.js ../../v8/src/js/array.js ../../v8/src/js/typedarray.js ../../v8/src/debug/mirrors.js ../../v8/src/debug/debug.js ../../v8/src/debug/liveedit.js ../../v8/src/js/intl.js --startup_blob gen/v8/libraries.bin
ninja: build stopped: subcommand failed.
 * ERROR: www-client/chromium-67.0.3396.87::local_overlay failed (compile phase):
 *   ninja -v -j4 -l0 -C out/Release mksnapshot failed
 *
 * Call stack:
 *     ebuild.sh, line  124:  Called src_compile
 *   environment, line 5054:  Called eninja '-C' 'out/Release' 'mksnapshot'
 *   environment, line 1707:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       "$@" || die "${nonfatal_args[@]}" "${*} failed"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=www-client/chromium-67.0.3396.87::local_overlay'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=www-client/chromium-67.0.3396.87::local_overlay'`.
Back to top
View user's profile Send private message
CooSee
Guru
Guru


Joined: 20 Nov 2004
Posts: 425
Location: Berlin

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
try chromium from pg_overlay
Code:
[ebuild R ] www-client/chromium-67.0.3396.79::pg_overlay USE="cups custom-cflags debian inox jumbo-build (pic) proprietary-codecs pulseaudio suid system-ffmpeg system-icu system-libvpx tcmalloc thin-lto vaapi -component-build -gnome-keyring -hangouts -kerberos (-neon) (-selinux) -widevine" L10N="ru -am -ar -bg -bn -ca -cs -da -de -el -en-GB -es -es-419 -et -fa -fi -fil -fr -gu -he -hi -hr -hu -id -it -ja -kn -ko -lt -lv -ml -mr -ms -nb -nl -pl -pt-BR -pt-PT -ro -sk -sl -sr -sv -sw -ta -te -th -tr -uk -vi -zh-CN -zh-TW" 0 KiB


i also use chromium from this overlay and yesterdays version without this use flag worked anyway with NF.

P.S. just emerged ' www-client/chromium-67.0.3396.87 ' from pg_overlay right now with ccache and i only use chromium for NF and it works.

Code:
www-client/chromium-67.0.3396.87::layees [67.0.3396.81::layees] USE="-component-build -cups -custom-cflags -debian -gnome-keyring -hangouts inox jumbo-build -kerberos (-neon) (pic) proprietary-codecs pulseaudio (-selinux) -suid (-system-ffmpeg) (-system-icu) (-system-libvpx) (-tcmalloc) thin-lto -vaapi widevine" L10N="-am -ar -bg -bn -ca -cs -da -de -el en-GB -es -es-419 -et -fa -fi -fil -fr -gu -he -hi -hr -hu -id -it -ja -kn -ko -lt -lv -ml -mr -ms -nb -nl -pl -pt-BR -pt-PT -ro -ru -sk -sl -sr -sv -sw -ta -te -th -tr -uk -vi -zh-CN -zh-TW" 577,629 KiB


Code:
real  55m40.410s
user  332m32.091s
sys   13m32.811s

_________________
beQuiet! Silent Base 800 Black - MSI C236A - Xeon E3-1245v5 - 32GB RAM Kingston - MSI N760 - Samsung PM961 M.2 128GB - Samsung 840 EVO 120GB - Creative Sound Blaster RX PCIe - Logitech Z623 2.1 - G110 Keyboard - Optical Gaming Mouse G400
Back to top
View user's profile Send private message
Perfect Gentleman
l33t
l33t


Joined: 18 May 2014
Posts: 710

PostPosted: Thu Jun 14, 2018 2:20 am    Post subject: Reply with quote

Princess Nell wrote:
Chromium from pg_overlay hasn't built for me in a while. 67-0.3396.87 fails with

USE flags?
Back to top
View user's profile Send private message
Princess Nell
l33t
l33t


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 736

PostPosted: Thu Jun 14, 2018 6:36 am    Post subject: Reply with quote

After seeing your post in this thread, I changed them to
Code:

[ebuild     U ~] www-client/chromium-67.0.3396.87::local_overlay [64.0.3282.144::local_overlay] USE="custom-cflags* debian inox jumbo-build* (pic) proprietary-codecs suid system-icu thin-lto%* -component-build -cups -gnome-keyring -hangouts -kerberos (-neon) -pulseaudio (-selinux) (-system-ffmpeg*) (-system-libvpx) (-tcmalloc) -vaapi -widevine (-iridium%) (-ungoogled%)" L10N="am ar bg bn ca cs da de el en-GB es es-419 et fa fi fil fr gu he hi hr hu id it ja kn ko lt lv ml mr ms nb nl pl pt-BR pt-PT ro ru sk sl sr sv sw ta te th tr uk vi zh-CN zh-TW" 0 KiB

withe the same result (ninja mksnapshot failed).
Back to top
View user's profile Send private message
Perfect Gentleman
l33t
l33t


Joined: 18 May 2014
Posts: 710

PostPosted: Thu Jun 14, 2018 8:05 am    Post subject: Reply with quote

disable USE=thin-lto
Back to top
View user's profile Send private message
CooSee
Guru
Guru


Joined: 20 Nov 2004
Posts: 425
Location: Berlin

PostPosted: Thu Jun 14, 2018 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Perfect Gentleman wrote:
disable USE=thin-lto


this is confusing, somehow, because for me it works with
Code:
thin-lto


And newer Versions of chromium compiles only with newer Clang >=clang-6.0.0 - imo!

thx @ Perfect Gentleman for the overlay 8)
_________________
beQuiet! Silent Base 800 Black - MSI C236A - Xeon E3-1245v5 - 32GB RAM Kingston - MSI N760 - Samsung PM961 M.2 128GB - Samsung 840 EVO 120GB - Creative Sound Blaster RX PCIe - Logitech Z623 2.1 - G110 Keyboard - Optical Gaming Mouse G400
Back to top
View user's profile Send private message
Princess Nell
l33t
l33t


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 736

PostPosted: Thu Jun 14, 2018 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

Still fails in the same place. This is clang-5.0.2 here.
Back to top
View user's profile Send private message
Perfect Gentleman
l33t
l33t


Joined: 18 May 2014
Posts: 710

PostPosted: Fri Jun 15, 2018 12:36 am    Post subject: Reply with quote

Code:
sudo USE="custom-cflags debian inox jumbo-build proprietary-codecs suid system-icu thin-lto -component-build -cups -gnome-keyring -hangouts -kerberos -pulseaudio -system-ffmpeg -system-libvpx -tcmalloc vaapi -widevine" ebuild /usr/portage/overlay/pg_overlay/www-client/chromium/chromium-67.0.3396.87.ebuild clean configure
...
Done. Made 8452 targets from 1531 files in 2085ms
>>> Source configured.

Code:
 ~ $ qlist -Iv nodejs
net-libs/nodejs-10.4.0

~ $ qlist -Iv clang
sys-devel/clang-6.0.0-r1
Back to top
View user's profile Send private message
geki
Advocate
Advocate


Joined: 13 May 2004
Posts: 2289
Location: Germania

PostPosted: Fri Jun 15, 2018 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

Princess Nell you may try with FEATURES="-usersandbox"

See bugreport (comment #14 ff) here: https://bugs.gentoo.org/640174#c14
_________________
boost|select libs to build|slotable|python-buildid

hear hear
Back to top
View user's profile Send private message
Perfect Gentleman
l33t
l33t


Joined: 18 May 2014
Posts: 710

PostPosted: Fri Jun 15, 2018 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

imo, it's better not to use chromium from my overlay on stable branch.
Back to top
View user's profile Send private message
Princess Nell
l33t
l33t


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 736

PostPosted: Sun Jun 17, 2018 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

clang-6 did the trick. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum