Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
PulseAudio - no sound in OpenAL applications
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sliwowitz
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 194
Location: Europe/Prague

PostPosted: Wed Apr 13, 2011 3:26 pm    Post subject: PulseAudio - no sound in OpenAL applications Reply with quote

I have installed PulseAudio (for the awesome ability to output the same sound to two souncards simultaneously) and my OpenAL games (UT2004, Warzone, Warsow) stopped outputting sound. The application shows in the Applications tab in Sound Preferences, but no sound goes out my speakers. Other PulseAudio aware and good old ALSA apps seem to work correctly.

OpenAL is compiled with both alsa and pulseaudio USE flags, but it probably doesn't matter as I tried disabling either of them with the same results (when OpenAL was compiled with '+alsa -pulseaudio' Applications tab was showing 'ALSA plug-in' near the name of the game, but still no sound). All of those games worked fine before I installed PulseAudio. My configuration is pretty unmodified aside from adding module-combine to /etc/pulse/default.pa (it makes no difference if I remove that line) and having ~/.asoundrc set output to pulse driver as recommended in PulseAudio and Gentoo Wiki.
_________________
The question of whether Machines Can Think... is about as relevant as the question of whether Submarines Can Swim.
-- Edsger Dijkstra
Back to top
View user's profile Send private message
sliwowitz
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 194
Location: Europe/Prague

PostPosted: Fri Apr 15, 2011 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

Nevermind. I emerged openal-1.13 (had stable 1.11.something) and it seems to work (the sound quality is awful, but at least I can hear something)
_________________
The question of whether Machines Can Think... is about as relevant as the question of whether Submarines Can Swim.
-- Edsger Dijkstra
Back to top
View user's profile Send private message
Maleita
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Sep 2004
Posts: 246
Location: Brasil -> São Paulo->Campinas

PostPosted: Sun Jun 03, 2018 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Code:

kali ~ # rm /opt/ut2004-demo/System/openal.so
kali ~ # cp /usr/lib64/libopenal.so /opt/ut2004-demo/System/openal.so
kali ~ #

solve this way....
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5231

PostPosted: Sun Jun 03, 2018 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

This is not necessary, the ut2004 ebuild has done it for years...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum