Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[gelöst] Problem mit motif update
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
oliver2104
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 185
Location: Wien

PostPosted: Sat May 26, 2018 11:33 am    Post subject: [gelöst] Problem mit motif update Reply with quote

Hallo, hab ein Problem mit dem update von x11-libs/motif
(einer meiner Lieblingseditoren -> app-editors/nedit verwendet das)
Ich habe dzt. motiv 2.3.6-r1 installiert. Das update auf die neueste Version 2.3.8-r1
kann ich nicht compilieren weil:
Code:
./wmluiltok </var/tmp/portage/x11-libs/motif-2.3.8-r1/work/motif-2.3.8/tools/wml/Uil.y >tokens.dat
./wmluiltok: Symbol `exit' causes overflow in R_X86_64_PC32 relocation
/bin/sh: line 1: 17683 Segmentation fault      ./wmluiltok < /var/tmp/portage/x11-libs/motif-2.3.8-r1/work/motif-2.3.8/tools/wml/Uil.y > tokens.dat
make[2]: *** [Makefile:815: wml-uil.mm] Error 139
make[2]: Leaving directory '/var/tmp/portage/x11-libs/motif-2.3.8-r1/work/motif-2.3.8-abi_x86_32.x86/tools/wml'
make[1]: *** [Makefile:394: all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory '/var/tmp/portage/x11-libs/motif-2.3.8-r1/work/motif-2.3.8-abi_x86_32.x86/tools'
make: *** [Makefile:451: all-recursive] Error 1
 * ERROR: x11-libs/motif-2.3.8-r1::gentoo failed (compile phase):
 *   emake failed

ich hab ein wenig im Netz recherchiert, aber genau diesen Fehler hab ich noch nicht gefunden.
bei ähnlichen Problemen wird meist nach der Ausgabe von
Code:
gcc-config -l
gefragt.
Da hab ich nur einen Eintrag und zwar:
Code:
 [1] x86_64-pc-linux-gnu-6.4.0 *

bitte um Hilfe


Last edited by oliver2104 on Sun May 27, 2018 8:26 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Josef.95
Advocate
Advocate


Joined: 03 Sep 2007
Posts: 3486
Location: Germany

PostPosted: Sat May 26, 2018 2:30 pm    Post subject: Problem mit motif update Reply with quote

Hi,
ein vorheriger rebuild von sys-devel/flex sollte wahrscheinlich weiterhelfen:
Code:
emerge -av1 flex motif

Für genaueres schau dazu bitte auch im Bug 583842
Back to top
View user's profile Send private message
oliver2104
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 185
Location: Wien

PostPosted: Sun May 27, 2018 8:25 am    Post subject: Reply with quote

Hallo und vielen Dank.
Dein Tip hat das Problem gelöst !
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum