Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] Kodi & ffmpeg 3.4.1 - Audio issues
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kajzer
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 299

PostPosted: Wed Jan 17, 2018 11:15 am    Post subject: [Solved] Kodi & ffmpeg 3.4.1 - Audio issues Reply with quote

There were video problems with ffmpeg 3.4.0 and Kodi, that version was masked in Kodi ebuild, with ffmpeg 3.4.1 video issues are gone but now I have audio issues, audio is still there but with noises, crackling sound, it's just bad.
Going back to ffmpeg 3.3.6 solved the issue.

Anyone else with that problem?


Last edited by kajzer on Fri Jan 19, 2018 8:00 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
candrews
Developer
Developer


Joined: 10 Aug 2005
Posts: 148

PostPosted: Thu Jan 18, 2018 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

For reference, the bug about video playback not working is https://bugs.gentoo.org/634802

If someone is able to find any other bug reports regarding ffmpeg or kodi, or talks to either of those projects and receives any information, please let me know - I'd love to fix this problem.
_________________
I'm working on a variety of random things throughout Gentoo.
Back to top
View user's profile Send private message
kajzer
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 299

PostPosted: Thu Jan 18, 2018 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the bug report link.
There's this too : https://bugs.gentoo.org/645000

Glad it's not only me.
I'm still at ffmpeg 3.3.6, it just doesn't work with Kodi nice regarding audio, outside of Kodi ffmpeg audio is fine.
Don't know how I would fix that, I tried changing devices in Kodi and some options but nothing helped so I was forced to go back to 3.3.6, it's something in ffmpeg (I guess)
It's similar to that video bug with 3.4.0, but now instead of video it's audio.
Back to top
View user's profile Send private message
kajzer
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 299

PostPosted: Fri Jan 19, 2018 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Solved with ebuild fix.
Back to top
View user's profile Send private message
papandreoos
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 17 Dec 2014
Posts: 116

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

kajzer wrote:
Solved with ebuild fix.

problem (with the sound) still exist on my system.
just upgraded now to ffmpeg 3.4.1
Back to top
View user's profile Send private message
kajzer
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 299

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

papandreoos wrote:
kajzer wrote:
Solved with ebuild fix.

problem (with the sound) still exist on my system.
just upgraded now to ffmpeg 3.4.1


Ebuild fix was to block ffmpeg>=3.4.0, so it should have downgraded your ffmpeg to 3.3.6 if you already had ffmpeg 3.4.1
Try to re-emerge Kodi, that should fix it.
Back to top
View user's profile Send private message
papandreoos
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 17 Dec 2014
Posts: 116

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

kajzer wrote:
papandreoos wrote:
kajzer wrote:
Solved with ebuild fix.

problem (with the sound) still exist on my system.
just upgraded now to ffmpeg 3.4.1


Ebuild fix was to block ffmpeg>=3.4.0, so it should have downgraded your ffmpeg to 3.3.6 if you already had ffmpeg 3.4.1
Try to re-emerge Kodi, that should fix it.

oh sorry.
yes, it did it.
i thought that "fix" is 3.4.1 ebuild was fixed, and the sound is good again.
yes i saw that after i upgraded to 3.4.1 and then update world again it pulled again 3.3.6 :-).
thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum