Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
OBS-studio - haven't hardware encoding NVENC
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
brutico
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Feb 2014
Posts: 116

PostPosted: Sat Dec 16, 2017 11:10 am    Post subject: Reply with quote

UP!
Back to top
View user's profile Send private message
Chiitoo
Administrator
Administrator


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 1570
Location: Here and Away Again

PostPosted: Sat Dec 16, 2017 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

brutico,

Them 'up!' posts rarely really work here. :]

That said, I did kind of forget a little to reply...

Did you try the hacky workaround (the “second one”) that I provided here?

A better thing to try might be the 9999 version (or wait for the next release):

github.com/jp9000 - obs-ffmpeg: Improve nvenc detection
_________________
Kind Regards,
~ The Noob Unlimited ~

Sore wa sore, kore wa kore.
Back to top
View user's profile Send private message
brothermechanic
n00b
n00b


Joined: 10 Dec 2012
Posts: 37

PostPosted: Sun Dec 31, 2017 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

Hello, Chiitoo!
Thank you for a patch!
This is add NVENC option for me!
- if (!nvenc)
- return false;
+// if (!nvenc)
+// return false;

But i think this is not enought....

I try https://github.com/jp9000/obs-studio/commit/0fcec66bb6f81bc7397d4c9b8fb2f561809d7b1c.patch, but NVENC still lost

Can you update your patch?
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5165

PostPosted: Mon Jan 01, 2018 8:10 am    Post subject: Reply with quote

Maybe VAAPI would be more reliable. There's a PR for that on their tracker, but it sounds like there's a different set of issues preventing it going in.
Back to top
View user's profile Send private message
worch
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2013
Posts: 4

PostPosted: Wed Jan 17, 2018 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

Try the patch at https://github.com/jp9000/obs-studio/pull/1157 . This fixed the issue for me.

You can

Code:
wget 'https://patch-diff.githubusercontent.com/raw/jp9000/obs-studio/pull/1157.patch'


and move the downloaded 1157.patch file to the /etc/portage/patches/media-video/obs-studio/ directory (mkdir, if needed) for portage to automatically apply the patch a la https://wiki.gentoo.org/wiki//etc/portage/patches .
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum