Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
grub-2.02 failed on rebuild changing from profile 1 to 3
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sanux
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 14
Location: Uruguay

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 11:52 am    Post subject: grub-2.02 failed on rebuild changing from profile 1 to 3 Reply with quote

Hi, I recently install gentoo with profile 1, after the successful install I change to the profile 3, after that emerge --ask --update --deep --newuse @world grub faild to compile.

I attach my emerge --info:
Code:
Portage 2.3.13 (python 3.4.5-final-0, default/linux/amd64/13.0/desktop, gcc-5.4.0, glibc-2.25-r9, 4.12.12-gentoo x86_64)
=================================================================
                         System Settings
=================================================================
System uname: Linux-4.12.12-gentoo-x86_64-Intel-R-_Core-TM-_i3_CPU_M_350_@_2.27GHz-with-gentoo-2.4.1
KiB Mem:     2870020 total,   2302908 free
KiB Swap:    9671676 total,   9671676 free
Timestamp of repository gentoo: Mon, 20 Nov 2017 01:30:01 +0000
Head commit of repository gentoo: f05c3c45e56833ae55a17a913760c48c6358d625
sh bash 4.3_p48-r1
ld GNU ld (Gentoo 2.28.1 p1.0) 2.28.1
app-shells/bash:          4.3_p48-r1::gentoo
dev-lang/perl:            5.24.3::gentoo
dev-lang/python:          2.7.14::gentoo, 3.4.5::gentoo
dev-util/cmake:           3.8.2::gentoo
dev-util/pkgconfig:       0.29.2::gentoo
sys-apps/baselayout:      2.4.1-r2::gentoo
sys-apps/openrc:          0.32.1::gentoo
sys-apps/sandbox:         2.10-r4::gentoo
sys-devel/autoconf:       2.13::gentoo, 2.69::gentoo
sys-devel/automake:       1.15-r2::gentoo
sys-devel/binutils:       2.28.1::gentoo
sys-devel/gcc:            5.4.0-r3::gentoo, 6.4.0::gentoo
sys-devel/gcc-config:     1.8-r1::gentoo
sys-devel/libtool:        2.4.6-r3::gentoo
sys-devel/make:           4.2.1::gentoo
sys-kernel/linux-headers: 4.4::gentoo (virtual/os-headers)
sys-libs/glibc:           2.25-r9::gentoo
Repositories:

gentoo
    location: /usr/portage
    sync-type: rsync
    sync-uri: rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage
    priority: -1000
    sync-rsync-extra-opts:

ACCEPT_KEYWORDS="amd64"
ACCEPT_LICENSE="* -@EULA"
CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-march=westmere -O2 -pipe"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/ca-certificates.conf /etc/dconf /etc/env.d /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/gentoo-release /etc/sandbox.d /etc/terminfo"
CXXFLAGS="-march=westmere -O2 -pipe"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FCFLAGS="-O2 -pipe"
FEATURES="assume-digests binpkg-logs config-protect-if-modified distlocks ebuild-locks fixlafiles merge-sync multilib-strict news parallel-fetch preserve-libs protect-owned sandbox sfperms strict unknown-features-warn unmerge-logs unmerge-orphans userfetch userpriv usersandbox usersync xattr"
FFLAGS="-O2 -pipe"
GENTOO_MIRRORS="http://distfiles.gentoo.org"
LANG="en_US.utf8"
LDFLAGS="-Wl,-O1 -Wl,--as-needed"
MAKEOPTS="-j3"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_CONFIGROOT="/"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --omit-dir-times --compress --force --whole-file --delete --stats --human-readable --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages --exclude=/.git"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
USE="X a52 aac acl acpi alsa amd64 berkdb bindist bluetooth branding bzip2 cairo cdda cdr cli consolekit cracklib crypt cups cxx dbus debug dri dri3 dts dvd dvdr emboss encode exif fam firefox flac fortran gdbm gif glamor gpm gtk iconv ipv6 jpeg lcms ldap libnotify mad mng modules mp3 mp4 mpeg multilib ncurses nls nptl ogg opengl openmp pam pango pcre pdf png policykit ppds qt3support qt4 readline sdl seccomp session sna spell ssl startup-notification svg tcpd tiff truetype udev udisks unicode upower usb uxa vorbis wxwidgets x264 xattr xcb xml xv xvid xvmc zlib" ABI_X86="64" ALSA_CARDS="ali5451 als4000 atiixp atiixp-modem bt87x ca0106 cmipci emu10k1x ens1370 ens1371 es1938 es1968 fm801 hda-intel intel8x0 intel8x0m maestro3 trident usb-audio via82xx via82xx-modem ymfpci" APACHE2_MODULES="authn_core authz_core socache_shmcb unixd actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache cgi cgid dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias" CALLIGRA_FEATURES="kexi words flow plan sheets stage tables krita karbon braindump author" COLLECTD_PLUGINS="df interface irq load memory rrdtool swap syslog" CPU_FLAGS_X86="mmx sse sse2" ELIBC="glibc" GPSD_PROTOCOLS="ashtech aivdm earthmate evermore fv18 garmin garmintxt gpsclock isync itrax mtk3301 nmea ntrip navcom oceanserver oldstyle oncore rtcm104v2 rtcm104v3 sirf skytraq superstar2 timing tsip tripmate tnt ublox ubx" INPUT_DEVICES="libinput keyboard mouse" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" LIBREOFFICE_EXTENSIONS="presenter-console presenter-minimizer" OFFICE_IMPLEMENTATION="libreoffice" PHP_TARGETS="php5-6 php7-0" POSTGRES_TARGETS="postgres9_5" PYTHON_SINGLE_TARGET="python3_4" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_4" RUBY_TARGETS="ruby22" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="intel i965" XTABLES_ADDONS="quota2 psd pknock lscan length2 ipv4options ipset ipp2p iface geoip fuzzy condition tee tarpit sysrq steal rawnat logmark ipmark dhcpmac delude chaos account"
Unset:  CC, CPPFLAGS, CTARGET, CXX, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LC_ALL, PORTAGE_BUNZIP2_COMMAND, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS

=================================================================
                        Package Settings
=================================================================

sys-boot/grub-2.02::gentoo was built with the following:
USE="fonts nls themes -debug -device-mapper -doc -efiemu (-libzfs) -mount -multislot -sdl -static (-test) -truetype" ABI_X86="(64)" GRUB_PLATFORMS="efi-64 pc -coreboot -efi-32 -emu -ieee1275 -loongson -multiboot -qemu -qemu-mips -uboot -xen -xen-32"
CFLAGS=""
LDFLAGS=""



and the emerge -pqv
Code:
[ebuild   R   ] sys-boot/grub-2.02  USE="debug* fonts nls sdl* themes truetype* -device-mapper -doc -efiemu (-libzfs) -mount -multislot -static {-test}" GRUB_PLATFORMS="efi-64 pc -coreboot -efi-32 -emu -ieee1275 -loongson -multiboot -qemu -qemu-mips -uboot -xen -xen-32"


The build.log have 2231 lines, so I don't know if I post it here or not or how to attached as file.

thanks in advance for any clue that can help me to resolve this.
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 39299
Location: 56N 3W

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

sanux,

You are looking for wgetpaste to provide us the build log.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
sanux
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 14
Location: Uruguay

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

NeddySeagoon wrote:
sanux,

You are looking for wgetpaste to provide us the build log.


Thank you NeddySeagoon! :D didn't know about this tool :oops:

Here goes the build.log
https://bpaste.net/show/6844ba740692

thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
guitou
Guru
Guru


Joined: 02 Oct 2003
Posts: 314
Location: France

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

Hello.
Code:
Can't locate Locale/gettext.pm in @INC (you may need to install the Locale::gettext module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib64/perl5/5.24.3/x86_64-linux-debug /usr/local/lib64/perl5/5.24.3 /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.24.3/x86_64-linux-debug /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.24.3 /usr/local/lib64/perl5 /usr/lib64/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5/5.24.3/x86_64-linux-debug /usr/lib64/perl5/5.24.3 .) at /usr/bin/help2man line 29.


Looks like man pages generation require Perl gettext module. Instzlling it should solve your problem.

++
Gi)
Back to top
View user's profile Send private message
sanux
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 14
Location: Uruguay

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

guitou wrote:
Hello.
Code:
Can't locate Locale/gettext.pm in @INC (you may need to install the Locale::gettext module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib64/perl5/5.24.3/x86_64-linux-debug /usr/local/lib64/perl5/5.24.3 /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.24.3/x86_64-linux-debug /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.24.3 /usr/local/lib64/perl5 /usr/lib64/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5/5.24.3/x86_64-linux-debug /usr/lib64/perl5/5.24.3 .) at /usr/bin/help2man line 29.


Looks like man pages generation require Perl gettext module. Instzlling it should solve your problem.

++
Gi)

Thanks guitou, It was already installed y emerge it again, the emerge -s gettext shows me that was on the last version, but was downloaded again, don't know why, later I try the same command again and fail, and with --with-bdeps=y failed too.

the build.log now http://bpaste.net/show/f8064c710c52

I reboot the system and now after the login:user when I press enter I get a looot of messages regarding -var-tmp-portage-sys-libs/pam-1.2.1/work/Linux-PAM-1.2.1/ and later ask for the Password:

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
sanux
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 14
Location: Uruguay

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 2:02 am    Post subject: Solved Reply with quote

after a emerge --sync and emerge --update --deep -newuse @world I get problems compiling eudev, change to profile 1 again but persist the problem.
I emerge perl-info and run perl-cleaner all and compile on profile 1 without problems, then change again to profile 3 and all works fine.
Something with perl I think was the problem.

thanks everyone
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum