Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sci-visualization/kst-2.0.8 will not build[solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 854

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 4:17 pm    Post subject: sci-visualization/kst-2.0.8 will not build[solved] Reply with quote

Hi All:

Am doing some work and used to use qtiplot but its getting old and uses the old qt4 package so want to move away from it.
I unmasked kst and tried to build it and it got to 94% and dies with this:
Code:
[ 94%] Built target kst2app
make[1]: Leaving directory '/var/tmp/portage/sci-visualization/kst-2.0.8/work/kst-2.0.8_build'
make: *** [Makefile:152: all] Error 2
 * ERROR: sci-visualization/kst-2.0.8::gentoo failed (compile phase):
 *   emake failed
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=sci-visualization/kst-2.0.8::gentoo'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=sci-visualization/kst-2.0.8::gentoo'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/sci-visualization/kst-2.0.8/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/sci-visualization/kst-2.0.8/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/sci-visualization/kst-2.0.8/work/kst-2.0.8_build'
 * S: '/var/tmp/portage/sci-visualization/kst-2.0.8/work/Kst-2.0.8'

>>> Failed to emerge sci-visualization/kst-2.0.8, Log file:


Any clues on how to work around that one?

Cheers,
John

[Moderator edit: added [code] tags to preserve output layout; qualified package name and version in thread title. -Hu]


Last edited by jserink on Wed Nov 15, 2017 7:56 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 39287
Location: 56N 3W

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

jserink,

That just says 'it broke'. Please follow the instructions you quoted and put the build log onto a pastebin site.

wgetpaste is your friend.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 854

PostPosted: Wed Nov 15, 2017 7:58 am    Post subject: Reply with quote

Ok, fixed.....
The culprit was gsl.
I had unmasked gsl 2.xxx that this caused a whole host of issues with blas and lapack.
I removed the unmaksing to gsl, portage installed gsl-1.16 and kst built fine after that.

Cheers,
John
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum