Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Pakages fail to compile during emerging
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
new_life
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2017
Posts: 5

PostPosted: Fri Nov 10, 2017 1:32 pm    Post subject: Pakages fail to compile during emerging Reply with quote

Hello, I'm new to Gentoo and portage. I have a problem with dependences:

I have installed system with bindist flag in /etc/portage/make.conf
Everything was ok until I try to emerge deluge. It was in conflict with openssl which was build with bindist. Then I removed bindist from make.conf, and tried to run:
Code:
emerge --update --newuse --deep @world
It failed to compile some package. Then I retried and noticed, that now I need to rebuild less packages than before. After several tries there left ~15 packages, which are also fail to build, but now it fails right on first package python2_7.

Now I am unable to emerge anything that somehow depends on openssl or python2_7 nor even update system using command above. So I need some help with that. Feel free to ask me for any command output.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 16918
Location: here

PostPosted: Fri Nov 10, 2017 1:45 pm    Post subject: Reply with quote

new_life welcome!

You should post build.log of package that fails.
One thing occurs to me, what version of openssl you installed?
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
new_life
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2017
Posts: 5

PostPosted: Fri Nov 10, 2017 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
openssl version
OpenSSL 1.1.0g  2 Nov 2017

Buildlog:
https://pastebin.com/E7kK8t3h
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 16918
Location: here

PostPosted: Fri Nov 10, 2017 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

openssl 1.1.0 (it's hard masked package) break api you should downgrade to 1.0.2m.
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
new_life
n00b
n00b


Joined: 10 Nov 2017
Posts: 5

PostPosted: Fri Nov 10, 2017 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

I will be glad if you tell me how you determined this fact, e.g. which lines in build.log are telling this.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 16918
Location: here

PostPosted: Fri Nov 10, 2017 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

You are not the first that has this problem.
See related bug.
In reality installation of openssl 1.1.0 is forced by a bug of portage
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum