Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Brak polskich znaków a system spolszczony w całości
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wertjacek
n00b
n00b


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 33

PostPosted: Thu Oct 06, 2016 7:18 am    Post subject: Brak polskich znaków a system spolszczony w całości Reply with quote

Witam

1.mam świeżo postawiony system.KDE
2.Spolszczony w całości,locale pokazuje na pl_PL UTF-8
3.zgodnie z tym co dotyczy spolonizowania genciaka >> jest wzorcowo
W systemsettings,w /etc/locale.gen,w et/env.d/02locale wszędzie widnieje Polski.

a w słowie pisanym brak ogonków,czy to w konsoli,czy libreoffice nie mam polskich znaków i nie wiem co jest tego przyczyną.Co ciekawe gdy wpisuję ą ę to pokazuje sie niemiecki znak ß
Back to top
View user's profile Send private message
makalega
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 1
Location: /dev/dvb/adapter

PostPosted: Sun Jan 08, 2017 1:08 am    Post subject: Reply with quote

Code:
setxkbmap pl
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum